Az olasz sajtó már Ranieri utódját találgatja, két nevet emlegetnek

Vágólapra másolva!
2008.10.02. 16:51
A Juventus a legutóbbi három mérkőzésén csak döntetlent játszott, és ez elég volt az olasz sajtónak ahhoz, hogy máris a lehetséges edzőváltásról kezdjenek cikkezni. Két szakembert már meg is neveztek, akik átvehetik Claudio Ranieri helyét a „zebrák” kispadján. A Tuttosport szerint Cesare Prandelli, a Fiorentina mestere az első számú célpont, de Ciro Ferrara neve is szóba került. Eközben Alessandro Del Piero továbbra is hiszi, hogy lehet keresni valójuk a BL-ben.
Ranieri a legutóbbi mérkőzéseken nem sokszor tapsolhatta meg fiait
Fotó: Reuters
Ranieri a legutóbbi mérkőzéseken nem sokszor tapsolhatta meg fiait
Ranieri a legutóbbi mérkőzéseken nem sokszor tapsolhatta meg fiait
Fotó: Reuters
Ranieri a legutóbbi mérkőzéseken nem sokszor tapsolhatta meg fiait

Jól kezdte az idényt a Juventus, de a legutóbbi két fordulóban csak döntetlenre volt képes a Serie A-ban (otthon a Catania ellen 1–1, majd idegenben 0–0 a Sampdoria ellen), és szerdán a Bajnokok Ligájában ugyancsak egy pontot szerzett a BATE otthonában, ráadásul a fehéroroszok már 2–0-ra is vezettek.

Ennyi elég is volt a médiának, amely máris arról beszél, hogy Claudio Ranieri alatt inog a kispad. A Tuttosport szerint a Juventus első számú célpontja Cesare Prandelli, a Fiorentina nagy taktikusa, aki viszont már többször hangoztatta, hogy nem kívánja elhagyni a firenzeieket, akikkel hosszú távra tervez. Ráadásul a Fiorentina szurkolóinak szemében különösen népszerűtlenné válna, ha pont a legnagyobb „ellenséghez” távozna, bár az 51 éves szakember játékosként hat évet húzott le a torinói klubban, és ezalatt három bajnokságot nyert meg.

Ha Prandellit nem sikerül elcsábítani, akkor Ciro Ferrara, a Juve korábbi védőklasszisa jöhet szóba, aki jelenleg is az „Öreg Hölgy” alkalmazásában áll, korábban pedig tagja volt a 2006-ban világbajnokságot nyerő olasz labdarúgó-válogatott szakmai stábjának is.

Hogy az öltözőben nincs pánikhangulat, azt Alessandro Del Piero nyilatkozata is bizonyítja. A Juve tízese nem tulajdonít nagy jelentőséget a BATE elleni döntetlennek, sőt szerinte a csapat morális erejét mutatja, hogy kétgólos hátrányból is képes volt felállni.

„Nehéz találkozó volt, és csak egy pontot szereztünk, de még hosszú út áll előttünk – mondta Del Piero a Gazzetta dello Sportnak. – A következő két meccsünket a BL-ben a Real Madrid ellen játsszuk, amit már nagyon várok. Addig még van időnk javulni, amire szükség is lesz, de a BATE ellen megmutattuk, hogy az utolsó pillanatig küzdünk a győzelemért.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik