Ancelotti: „Remélem, ezzel véget ért a vakáció a játékosaim számára”

Vágólapra másolva!
2008.08.03. 22:09
Érthetően volt elégedetlen Carlo Ancelotti, az AC Milan vezetőedzője a Chelsea elleni 5–0-s kudarcot követően. Mint ismeretes az Oroszországban rendezett Railways-kupa bronzmérkőzésén a piros-feketék csúfos vereségbe szaladtak bele, több játékos is alulmúlta önmagát. A szakember nem mentegetőzött, és őszintén nyilatkozott az okokról.
Carlo Ancelottinak még sok dolga lesz az újjáalakuló Milan felépítésével
Fotó: Imago
Carlo Ancelottinak még sok dolga lesz az újjáalakuló Milan felépítésével
Carlo Ancelottinak még sok dolga lesz az újjáalakuló Milan felépítésével
Fotó: Imago
Carlo Ancelottinak még sok dolga lesz az újjáalakuló Milan felépítésével
„Még a barátságos mérkőzés is fontos, nem álltunk megfelelően a találkozóhoz, nem koncentráltunk kellőképpen, pedig ez nem csak egy felkészülési meccs volt a sok közül” – kezdte a nyilatkozatát a mester.

Az Oroszországban rendezett Railways-kupán négy csapat vett részt, a Milan mellett a Lokomotiv Moszkva, a Sevilla, és a Chelsea képviseltette magát. A piros-feketék az utolsó helyen végeztek, miután vasárnap délután 5–0-s vereséget szenvedtek a Chelsea-től.

„Tudtuk, hogy nem lesz egy könnyű találkozó, de miután csak tizenöt perc telt el, és már 3–0-ra vezetett a Chelsea, a dolog még bonyolultabbá vált” – tette hozzá Ancelotti

„A csúfos eredmény megmarad, de remélem ezzel a mérkőzéssel véget ér a vakáció játékosaim számára” – fogalmazta meg a hozzáállásbeli hiányosságokat a Milan trénere.

A mentalitásbeli problémákon túl Ancelotti a szakmai kérdésekbe is belement, és elmondta, hogy a támadóalakzat gyenge teljesítménye a sok hiányzóval magyarázható – Pirlo és Ambrosini voltak a csatárok, míg Zambrotta és Jankulovski oldották meg a szélső posztját –, de a védelemben nem lehet kifogásokat találni.

„A támadójátékunk a sok hiányzó miatt akadozott, de a védelem tekintetében nincs kifogás, még nagyon sokat kell dolgoznunk a hátsó alakzaton. Nincs értelme mentegetőzni, most már előre kell nézni” – folytatta Ancelotti.

Kalac hibáival kapcsolatban újra felvetődött a kapus poszt kérdésköre is, amelyenek tekintetében talán a leggyengébbnek mondható a Milan. A mester ezzel kapcsolatban is mondott néhány szót.

„A következő meccsen Dida fog védeni, aztán majd meglátjuk. Még van idő próbálgatni augusztus 31-ig, majd akkor eldöntöm ki lesz az elsőszámú kapus” – mondta Ancelotti.

Az interjú kapcsán Kaká sérülése is szóba került, de a szakember nem tudott új információkkal szolgálni az újságíróknak.

„Nincsenek friss híreim Kaká sérülésével kapcsolatban. Az orvosi stáb gyulladásról beszél, de ha ők sem tudnak pontos diagnózist felállítani, akkor biztos, hogy én sem fogok” – szögezte le a mester, akinek valljuk be sok dolga lesz még az „új” AC Milan felépítésével.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik