AC Milan–szurkolók: petíció Silvo Berlusconi távozásáért

Vágólapra másolva!
2008.07.05. 00:24
„Kedves Berlusconi! Köszönjük, amit tettél, de most már itt az ideje, hogy távozz! Két éve nem veszünk senkit, itt az ideje, hogy új időszámítás kezdődjön. Elég abból, hogy a többi csapat nagy neveket igazol, nekünk meg be kell érnünk morzsákkal.”
Silvio Berlusconi: a szurkolók megizzasztják a médiacézárt?
Fotó: Imago
Silvio Berlusconi: a szurkolók megizzasztják a médiacézárt?
Silvio Berlusconi: a szurkolók megizzasztják a médiacézárt?
Fotó: Imago
Silvio Berlusconi: a szurkolók megizzasztják a médiacézárt?

A bevezetőben ismertetett, és ahhoz hasonló mondatok olvashatók az átigazolásokkal elégedetlen Milan szurkolók online-petíciójában, amelyben Berlusconi távozását követelik. Bár a felhívást még nem írták alá tízezrek, ám a Milan szurkolóinak elkeseredettsége a szövegből vett idézetekből jól érezhető.

„Kedves barátaink! Aki szereti a Milant, azt nem hagyhatják hidegen az idei átigazolási időszak történései. Galliani minden nyilatkozatában kijelenti, hogy szűkösek az anyagi lehetőségeink, hogy Anglia és Spanyolország futballgazdaságilag egész más kultúra. Az ilyen kijelentések arra engednek következtetni, hogy meglehetősen szerény jövő vár ránk” – áll a petícióban.

„Az elnökünk nem hajlandó a csapatra költeni és mióta újra a politikában van, a Milan nem versenyképes gazdaságilag Európában. Teljesen világos, hogy aki egy ország ügyeit igyekszik rendbe tenni, az nem szórhat ki euró milliókat egy átigazolási időszakban. Ez elfogadható, csak nem a mi számunkra” – folytatják a feldühödött szurkolók.

„Ne a Milan szurkolók igyák meg a levét az olasz gazdaság talpra állításának! Így hát köszönünk mindent az elnök úrnak, amit értünk tett, ám az utóbbi két év igazolásai alapján az, amit nyertünk kizárólag a csapat csodájának köszönhető….”

Az igazsághoz tartozik, hogy Berlusconi természetesen már nem az olasz csapat elnöke (ez a pozíció jelen esetben nincs betöltve), de a legtöbben tudni vélik, hogy a háttérben ő irányítja a szálakat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik