Garics György a következő szezont már az Atalantában kezdi

Vágólapra másolva!
2008.07.01. 18:02
Garics György, a Napoli Szombathelyen született, de már osztrák állampolgárságú labdarúgója a következő szezonban az Atalanta csapatában szerepel. Klubja azonban nem végleg engedi el a jobbhátvédet, csak kölcsönben.
Garics György a németek elleni Eb-meccsen sem mondott csődöt
Fotó: MTI/EPA
Garics György a németek elleni Eb-meccsen sem mondott csődöt
Garics György a németek elleni Eb-meccsen sem mondott csődöt
Fotó: MTI/EPA
Garics György a németek elleni Eb-meccsen sem mondott csődöt

A nápolyi csapat az elmúlt szezonban a 8. helyen végzett a bajnokságban, és most több játékosát kölcsönadja. Garics kölcsönadása mellett, Emanuele Calaiót is ideiglenes szerződéssel engedik el, méghozzá a Sienához.

Hogy Garicsnak ez visszalépést jelent-e vagy sem, nem tudni. A Napoli tavaly 8. helyen végzett a Serie A-ban, az Atalanta – két ponttal kevesebbet gyűjtve – a 9. volt.

A 24 éves Garics György 2006 nyarán igazolt a Nápolyba. Ezután nem sokkal (2006. október 6-án) mutatkozott be az osztrák válogatottban, Liechtenstein ellen, és ezen a mérkőzésen meg is szerezte első találatát a nemzeti tizenegyben. Azóta is rendszeres tagja Ausztria válogatottjának.

Garics 1984-ben született Szombathelyen, a helyi Haladásban nevelkedett. Hamar felkeltette a bécsi Rapid érdeklődését, és a zöld-fehérek már 18 évesen le is igazolták a tehetséges játékost. Felnőtt pályafutását tehát itt kezdte el, és öt esztendőn át szerepelt a Rapidban, 2005-ben bajnok volt az együttessel.

Közben az osztrák vezetők is felfigyeltek a játékosra, nemcsak szerepelt a "sógorok" U21-es válogatottjában, de csapatkapitánya is volt az utánpótlás-csapatnak. Az osztrákok nagyon szerették volna felnőtt címeres mezben is látni, és mivel Magyarországról nem nagyon csábították, 2006-ban végleg a szomszéd ország mellett tette le voksát.

Garics az Eb-n a lengyelek és a németek ellen szerepelt, mindkétszer csapata húzó embere volt.

Immár az is kijelenthető, hogy Garics nem lesz ott a Napoli Vasas elleni keretében. Az angyalföldiek július 15-én, barátságos mérkőzésen csapnak össze az olaszokkal, Ausztriában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik