Parádésan sikerült Alberto Paloschi bemutatkozása a Milanban

Vágólapra másolva!
2008.02.11. 12:47
Alighogy Pato berobbant a Milan csapatába, újabb tehetség mutatkozott be a „rossoneriknél”. A 18 éves Alberto Paloschi vasárnap debütált az első csapatban, és 18 másodperccel pályára lépése után be is talált, ami a győzelmet jelentette a milánóiaknak a Siena ellen. Ezzel a góllal pedig nagyban hozzájárult az ifjú támadó ahhoz, hogy a piros-feketék továbbra is harcban álljanak a dobogóért, amelytől immáron belátható távolságban vannak.
Paloschi (jobbra) már első meccsén letette a névjegyét a Milanban
Reuters
Paloschi (jobbra) már első meccsén letette a névjegyét a Milanban
Paloschi (jobbra) már első meccsén letette a névjegyét a Milanban
Reuters
Paloschi (jobbra) már első meccsén letette a névjegyét a Milanban

A Milan nemrég azt tűzte ki céljául, hogy megfiatalítja a keretét, és elmondhatjuk, az utóbbi időben nem szenved hiányt ifjú tehetségekben az olasz elitklub.

Nemrég mutatkozott be a Serie A-ban a brazil Internacionaltól érkezett Pato, és mindjárt góllal nyitott a Napoli ellen.

A Siena ellen ezúttal az ugyancsak 18 esztendős Alberto Paloschi húzhatta magára a milánóiak mezét, és még bemelegedni sem volt ideje, mikor már be is vette az ellenfél kapuját.

Nincs tehát jelenleg jó támadókban hiány a piros-feketéknél, és Filippo Inzaghi, a 34 éves csatár is úgy véli, a gárda szurkolóinak nincsen oka az aggodalomra a jövőt nézve.

„Ezekkel a srácokkal, akik mostanában mutatták csak meg magukat a felnőttek között, tíz évig nem lesz problémánk a támadószekcióval.”

Paloschi hatalmas elismerésnek tekinti, hogy Pippo így vélekedik róla: „Mindig is csodáltam a játékát, és fantasztikus volt, hogy az oldalán rohamozhattam az ellenfél kapuját” – beszélt a példaképéről a 18 éves újonc.

A fiatalítás tehát elkezdődött a támadók terén, de a védelem igencsak korosnak mondható: Maldini 39, Cafú 37, Serginho pedig 36 éves, bár a „nagy Paolo” már korábban bejelentette, hogy az idény végén szögre akasztja a stoplis cipőjét.

A Milan jelenleg mindössze két ponttal áll a már Bajnokok Ligája-selejtezős negyedik helytől, ám ha elmaradt mérkőzését a Livorno ellen győzelemmel hozza le, akkor megelőzi a Fiorentinát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik