Az AS Roma továbbjutását ünnepelte a Stadio Olimpico közönsége

Vágólapra másolva!
2008.01.29. 23:15
A brazil Mancini 61. percben szerzett góljával 1-0-ra nyert az AS Roma csapata a Sampdoria ellen a Stadio Olimpicóban. A fővárosi gárda így 2-1-es összesítéssel jutott az Olasz Kupa (Coppa Italia) elődöntőjébe.
Mancini eldöntötte a továbbjutás kérdését
Mancini eldöntötte a továbbjutás kérdését
Mancini eldöntötte a továbbjutás kérdését
Mancini eldöntötte a továbbjutás kérdését

Lendületesen kezdődött a mérkőzés mindkét résztől, de inkább a Sampdoria kezdte aktívabban és veszélyesebben a találkozót. A római védelem nem keltett valami stabil benyomást, mert bár nagy hibát nem vétettek, a vendégek többször is veszélyes helyzetet teremtettek Curci, és a 11. percben a helyére állt Doni kapuja előtt.

Ezek közül is a legveszélyesebb a 22. percben történt: egy hosszú beadást Stefano Lucchini fejelt kapura, de nem tudta jól eltalálni, így maradt a gól nélküli állás. A csapatok továbbra is próbálkoztak, de a következő valamirevaló helyzetig tíz perc telt el, ekkor Guily bombázott kapura huszonöt méterről egy visszapattanó labdát, alaposan meglepve Antonio Mirantét.

Azonban a hazai gárda továbbra sem tudta irányítása alatt tartani a meccset, védelme kisebb-nagyobb hibái mellett támadásaikban sem volt átütő erő. A 44. percben Doni újra góltól mentette meg a Rómát, ezúttal egy szöglet utáni lecsorgó fejest szedett ki a bal alsó sarokból.

Az utolsó percben Daniele De Rossi még egyszer azért megmutatta, hogy a „farkasok” nyerni akarnak a Stádio Olimpicóban: 25 méterről bombázott kevéssel a kapu fölé.

A második félidő ötödik percében egy pillanatra elakadt a hazai szurkolók hangorkánja: egy kapu előtti kavarodás után Hugo Campagnaro jobb oldali lapos lövését a gólvonalról rúgta ki az éppen ott álló Cassini. Ez volt talán a meccs eddigi legnagyobb helyzete.

Pár perc múlva Mancini kapott briliáns passzt a vendégtizenhatoson belül, de rosszul találta el, így - bár a kapusnak kellett szögletre paskolnia - veszélytelen maradt ez a többet ígérő helyzet.

A 61. percben már nem hibázott a brazil: cseleivel hátrálásra kényszerítette Luigi Salát, majd tolt egyet a labdán, és két védő (Sala és Campagnaro) között lőtt tizenhat méterről laposan a vendégkapu jobb oldalába. A kapus az elfekvő védők miatt nem sokat láthatott, így csak későn vette észre a kapuja felé tartó labdát.

A hazaiak tudták, hogy az előny törékeny, nemcsak azért, mert az 1-1-re végződött első mérkőzés tulajdonképpen semmit sem döntött el, de az 1-0-s hazai előny sem jelent sokat – különösen egy agilis, nyerni akaró Sampdoria ellen.

De ne vegyük el a Roma érdemeit sem: látszott, hogy nyerni akarnak, a második félidőben valóban többet tettek a győzelemért, és megérdemelten nyerték meg a visszavágót, és jutottak az Olasz Kupa eldöntőjébe.

OLASZ KUPA (COPPA ITALIA)

NEGYEDDÖNTŐ
AS Roma - Sampdoria 1-0 (Mancini 61.)
Továbbjutott az AS Roma 2-1-es összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik