A címvédő AS Roma tíz emberrel nem bírt a Sampdoriával

Vágólapra másolva!
2008.01.23. 20:23
A címvédő AS Roma együttese 1-1-es döntetlenre végzett a Sampdoriával az Artemio Franchiban az Olasz Labdarúgó Kupa (Coppa Italia) negyeddöntőjének szerda esti első mérkőzésén. Mexes kiállítása miatt a 18. perctől emberhátrányban játszottak Luciano Spalletti tanítványai, s a végén be kellett érniük a döntetlennel. A montenegrói Mirko Vucsinics egyenlítette ki a svájci Reto Ziegler gólját.
Daniele De Rossi és Mirko Vucsinics a döntetlennek is örülhetett a meccs végén
Daniele De Rossi és Mirko Vucsinics a döntetlennek is örülhetett a meccs végén
Daniele De Rossi és Mirko Vucsinics a döntetlennek is örülhetett a meccs végén
Daniele De Rossi és Mirko Vucsinics a döntetlennek is örülhetett a meccs végén

Az Olasz Kupa második negyeddöntőjében a négyszeres győztes Sampdoria a sorozat történetében nyolcszor diadalmaskodó AS Romát fogadta a Marassiban.

A hazaiak újra bízhattak a remek formában lévő, a hétvégén izomhúzódás miatt pihentetett Antonio Cassanóban, Vincenzo Montella viszont a lelátóról tekintette meg a mérkőzést.

A vendégeknél hiányzott az influenzás kapitány Francesco Totti és a vasárnap megsérült védő Juan, Doni és Rodrigo Taddei pedig a cserepadon kezdett.

Jól kezdtek a fővárosiak. A negyedik percben Ludovic Giuly tört kapura, majd spiccel lőtt, nem okozott azonban gondot Mirante kapusnak.

Három perc múlva Amantino Mancini ügyes szabadrúgása borzolta a hazai kedélyeket, majd Daniele De Rossi nagy helyzetéből lett Samp-kirúgás.

Az első genovai lehetőség negyedóra magasságában: Cassano beadása után Gennaro Delvecchio bólintott kapu mellé.

A következő akcióból Christian Panucci teljesen váratlanul kapufára emelt, a Roma lendülete azonban hamar megtört: a 18. percben Cassanóról kiállították a francia védő Philippe Mexest második sárga lappal.

Több, mint egy óra játék várt tehát emberhátrányban a farkasokra.

Értelemszerűen a kékek vették át az irányítást, igazi helyzetig azonban csak a 33. percben jutottak, ezt megint Delvecchio puskázta el.

A félidő végén mégis a fővárosiak vonulhattak volna előnnyel pihenőre, Vucsinics azonban nem tudta gólra váltani fejesével Mancini tökéletes beadását.

A második félidőben hamar egymásnak estek a csapatok, úgy tűnt a rómaiak nem elégednek meg az idegenbeli döntetlennel.

A svájci légiós Reto Ziegler sem gondolkodott pontosztozkodásban, a 62. percben 19 méterről, bal lábbal ki is lőtte Curci kapujának bal alsó sarkát.

A továbbra is rendkívül mozgalmas meccsen a 69. minutumban Mancini csent labdát, majd okosan indította Vucsinicsot. A két védő közül kilépő montenegrói jobb külsővel perdített 10 méterről Mirante mellett a hálóba.

A végén óriási versenyfutás zajlott a győztes gólért, de Franceschini és Bellucci, illetve Mancini sem járt sikerrel.

OLASZ LABDARÚGÓ KUPA (COPPA ITALIA)

NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Sampdoria – AS Roma 1-1 (Ziegler 62., ill. Vucsinics 69.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik