Ancelotti: Nem történt katasztrófa, a kupacím nem volt kiemelt cél

Vágólapra másolva!
2008.01.17. 14:09
Carlo Ancelotti, az AC Milan olasz labdarúgóklub vezetőedzője szerda esti nyilatkozatában elismerte, egyáltalán nem volt ínyére, hogy együttese kiesett az Olasz Kupa nyolcaddöntőjéből. Egyúttal úgy érzi nem történt katasztrófa, hiszen a Milannak ennél a sorozatnál sokkal fontosabb porondokon kell helytállnia, a BL-ben és az olasz nemzeti bajnokságban. Az edző kifejtette, számos kulcsjátékosának bevetéséről kellett lemondania, annak érdekében, hogy a sorozatterhelést bírják majd tanítványai, illetve hogy a BL-rajtra a lehető legfelkészültebb legyen csapata.
Carlo Ancelotti nem lehet elégedett, de belenyugszik a kupafiaskóba
Carlo Ancelotti nem lehet elégedett, de belenyugszik a kupafiaskóba
Carlo Ancelotti nem lehet elégedett, de belenyugszik a kupafiaskóba
Carlo Ancelotti nem lehet elégedett, de belenyugszik a kupafiaskóba
A piros-feketék a Cataniának estek áldozatul a legjobb nyolc közé jutásért. Az első meccsen szégyenszemre a San Siróban maradtak alul a szicíliai kiscsapattal szemben, a szerda esti visszavágón is csak a második félidőben kapcsoltak rá. Ez a vonat azonban végül elment, a hazai pályán kiharcolt 1-1-es döntetlen a Catania továbbjutását jelentette.

A hazaiak Juan Manuel Vargas találatával elég korán vezetést szereztek. A fiatal Alberto Paloschi csak a 68. percben tudott egyenlíteni, Alberto Gilardino önzetlen passza után bevette a Catania kapuját.

A tartalékos Milan az utolsó húsz percben nagy erőkkel rohamozott, a ráadásban Yoann Gourcuff még a kapufát is eltalálta, végül azonban a szicíliaik mehettek mennybe.

Kis túlzással mondhatnánk, a milánóiaknak kisebb gondjuk is nagyobb a kupafiaskónál, hiszen a következő hetekben három mecccset is pótolniuk kell decemberi szereplésük miatt a Klubvilágbajnokságon.

A Bajnokok Ligájában is rögtön a nyolcaddöntőben nemes próbatétel vár Ancelotti tanítványaira február végén, a Premier League-ben vitézkedő Arsenallal néznek majd szembe.

“Sajnálom, hogy kiestünk, de ha a fontossági sorrendet vesszük, a Coppa Italia-búcsú nem katasztrófa.

”Megpróbáltuk az utolsó pillnatokig nyomás alatt tartani az ellenfél kapuját, és kis híján be is találtunk, ami a hosszabbítást jelentette volna. Végeredményben a Catania nagyon nagy meccset játszott és megérdemelten ment tovább." – összegzett újságírók előtt Ancelotti mester.

Az AC Milan együttese utoljára az Olasz Kupa tavalyi kiírásában rogyott térdre egyenes kieséses sorozatban, akkor az AS Roma bizonyult erősebbnek a rosssoneriknél.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik