Profi boksz: Kovaljov megmutatta, mit tud; Hopkins súlycsoportot vált?

Vágólapra másolva!
2014.11.09. 09:21
null
Kovaljov a Hopkins elleni sikerét ünnepli (Fotó: Yahoo Sports)
Amint arról már beszámoltunk, Szergej Kovaljov  (26–0–1, 23 K. O.–T. K. O.) egyhangú pontozással győzött Bernard Hopkins (55–7–2, 32 K. O.–T. K. O.) az Atlantic Cityben rendezett profi bokszgála főmérkőzésén, ezzel a Bokszvilágszervezet (WBO) mellett most már a Bokszvilágszövetségnél (WBA) és a Nemzetközi Bokszszövetségnél (IBF) is ő a félnehézsúly világbajnoka. A győztes orosz nagyon udvarias volt 49 éves ellenfelével szemben, míg az amerikai arról beszélt, hogy még nem döntött a jövőről. Oscar De La Hoya szerint folytatni fogja, alacsonyabb súlycsoportban.

 

„Nem volt könnyebb annál, mint amire számítottam – kezdte a gyors értékelést az orosz Szergej Kovaljov Hopkins legyőzését követően. – Tizenkét menetes meccsre készültem, tudtam, hogy a világ legjobb félnehézsúlyú bokszolójával állok szemben.”

Kovaljov pályafutása első 12 menetes meccsét vívta, és a 26. győzelmét aratta, továbbra is veretlen, 23-szor KO-val győzött, Hopkins volt az első, aki 12 menetet végigbokszolt ellene.

„Amikor kikapsz, akkor teljesen mindegy hány éves vagy, a vereség, az vereség" – mondta az amerikai, aki januárban ünnepli 50. születésnapját, ez volt a hetedik veresége 1988 óta íródó profi pályafutása során, de még egyszer sem ütötték ki.

„Ellenfelem nagy tiszteletet érdemel. Mindketten olyanok vagyunk, hogy bárkivel kiállunk küzdeni, ez hozott ma este össze minket. Szeretem a veszélyt, ezért választottam Szergejt, bokszolhattam volna középsúlyban is, de úgy tartottam, hogy ő az igazán nagy üzlet" – tette hozzá Hopkins, aki pályafutása során soha nem akarta elkerülni a neves ellenfeleket, sőt, kimondottan vadászott rájuk.

„Meg akartam mutatni a szurkolóknak, hogy tudok bokszolni. Az utolsó menetben megpróbáltam kiütni, de nagyon jól védekezett. Ő a legjobb bokszoló ebben a súlycsoportban" – udvariaskodott Hopkinsszal az új király, Kovaljov.

A vesztes amerikai a jövőjéről nem kívánt beszélni, azt mondta, hogy, mint az elmúlt kilenc évben mindig, most is 50 százalék az esélye a folytatásnak, átgondolja a jövőt.

Hopkins korábbi egyik áldozata, a most már promóterként dolgozó Oscar De La Hoya is megszólalt a kérdésben, szerinte a Földönkívüli nem vonul vissza, folytatni fogja és alacsonyabb súlycsoportban még lehet is keresnivalója.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik