L. P. I.
2022.12.09 22:49 Frissítve: 2022.12.09 23:01

Ökölvívó ob: mesteri bunyóval a döntőbe

Súlycsoportonként már csak egy meccs van hátra, szombaton a döntőkkel zárul a miskolci ökölvívó-ob.

Mester Soma nagyszerűen öklözött (Fotó: Ádám János)

 

Újabb 37 mérkőzés, azaz estébe nyúló program eredményeként alakult ki a döntők párosítása a miskolci Egyetemi Körcsarnokban.

A nőknél az U22-es Eb-érmes Hámori Luca (Fitt-Box Kőszeg, 66 kg) már csütörtökön letudta a maga elődöntőjét, pénteken a válogatottak követték őt, s nem borult a papírforma. A férfimezőny már most a leendő olimpiai súlycsoportokra koncentrálódik, hiszen Párizsra alaposan megkurtították ezek számát, mindössze hét férfi és hat női kategóriában küzdhetnek majd az érmekért, ráadásul – ahogyan a nemzetközi szövetség és a NOB viszonya alakul – lehet, hogy utoljára.

Másfél év múlva azonban még biztos a sportág részvétele, és a magyar ökölvívásnak feltett szándéka, hogy delegáljon néhány öklözőt Párizsba. Erre például az olimpián is szereplő, 57 kilóba lefogyó Veres Rolandnak lehet esélye, a Halker-Király Team Eb-bronzérmese nem nagyon kapott ütést Ángyán József ellen, de némileg aktívabb bokszot várt volna tőle Bertók Róbert szövetségi kapitány – igaz, a csepeli fiú így is simán győzött.

Másik idei Európa-bajnoki érmesünk, Kovács Richárd (NYVSC, 63.5 kg) két menetet sem töltött a ringben, ez is elég volt neki Mellár Péterrel szemben. Hangulatos meccset vívott egymással a nemcsak az ütésekkel, hanem az ellenfél idegesítésével is törődő Fodor Milán, Danyi Dániel duó, végül az előbbi, a Vasas-Süllős váltósúlyú ökölvívója jutott be a 67 kg döntőjébe, de a megosztott pontozás jelezte, itt tényleg csak nüanszok döntöttek.

A szövetségi kapitány nem véletlenül irányította egy ágra 71 kilóban a hazai ringben bunyózó trónkövetelő Mester Somát (Hell Fight BC) és a kárpátaljai származású Gerzsenyi Istvánt, ki is derülhetett neki, hogy Mesterben bízhat majd a kvalifikációs versenyeken, hiszen Gerzsenyit hiába biztatta lelkesen az éppen honosítás alatt álló ukrán kontingens, ha a társsportágakból vett mozgáselemeket nem a pontozók, hanem a mérkőzésvezető honorálta – intések formájában.

Szó se róla, némi hangulat a harmadik napon már költözött az Egyetemi Sportcsarnokba, arra pedig mérget vehetünk, hogy szombaton lesz néhány súlyosabb pofonparti, hiszen a döntőkkel ekkor zárul a 99. Papp László országos bajnokság.

2023.01.14 22:31:35

Ökölvívás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. „Egyedül benned bízunk, Csaba, csinálj valamit!”

2022.09.17 11:46:53

Ökölvívás nemzetisport.hu

Négy szervezet vb-címe a tét a magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett meccsen.

2022.04.21 21:40:37

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Muhammad Alihoz és „névrokonához”, Mike Tysonhoz hasonló kaliberű, hatású egyénisége a nehézsúlynak.

2022.03.29 07:59:51

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Egymillió dollárnál nekem fontosabb nyolcmillió kubai szeretete” – 70 éve született Teófilo Stevenson.