Ökölvívás: Tyson Fury a Trónok Harca sztárja ellen térne vissza a ringbe

Vágólapra másolva!
2022.07.27. 19:21
null
Tyson Fury (balra) ismét ringbe szállna (Fotó: AFP)
Tyson Fury a Telegraphnak megerősítette, hogy tárgyal a ringbe való visszatéréséről – írja a Sportbible. A 33 éves ökölvívó a Trónok Harcában Gregor Clegane-t, azaz a „Hegyet” alakító izlandi erőemberrel, Hafthór Björnssonnal küzdene meg egy bemutató mérkőzésen.

 

Tyson Fury áprilisban jelentette be a visszavonulását, miután a Wembleyben megvédte a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú címét Dillian Whyte ellen. A sportoló azóta nem szállt ringbe, most viszont a Trónok Harca sztárja, Hafthór Björnsson ellen készül visszatérni.

„Jó lenne mondjuk hetvenezer szurkoló előtt ringbe szállni és megmutatni neki, hogy miről szól a boksz, hibára kényszeríteni, majd kiütni. Ez jó móka lenne” – nyilatkozta Fury a Telegraphnak.

Fury még nem mondott le a tavasszal szerzett címéről, és továbbra is reménykedik abban, hogy visszatér a profi boksz világába, hogy megmérkőzzön Anthony Joshua és Olekszandr Uszik közelgő visszavágójának győztesével. Uszik és Joshua augusztus 20-án csapnak össze a szaúd-arábiai Dzsiddában.

Az izlandi óriás, Björnsson 2021-ben debütált a bokszvilágban, és jelenleg veretlen mérleggel rendelkezik, két győzelme mellett két döntetlent ért el.

Legutóbb márciusban egyhangú pontozással legyőzte korábbi erősember-riválisát, Eddie Hallt az „óriások csatájának" nevezett összecsapáson.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik