H. K. 2020.03.20 13:23

Ökölvívás: Mike Tyson elmondta, nem fél, sőt, várja a halált

Mike Tyson amerikai bokszlegenda a The Sportsmannek adott interjújában elárulta, nem fél a haláltól, sőt, már várja azt.

Mike Tyson már várja a halált (Fotó: AFP)

 

Az 53 éves nehézsúlyú világbajnok a sportolók élettörténeteivel foglalkozó portálnak kifejezetten sokat elmélkedett a témáról.

„Már nemigen van mit mondanom. Hacsak nem történik még valami csodálatos, sosem tudhatod. Minél jobban megismered magad, annál többet tudsz meg az életről. Érdekes. Az élet felkészít a halálra, amiről még mindig nem tudunk túl sokat, de amikor elérünk egy bizonyos életkort, már nem félünk, mint fiatalabb korunkban.” 

„Tisztában voltam azzal, hogy akár edzés, akár meccsek közben meghalhatok. Tudtam. De nem féltem, mert úgy voltam vele, hogyha valaki meghal, az az ellenfelem lesz. Ez az önbizalom jelentette számomra a túlélési mechanizmust – vélekedett Tyson, akinél ennek kapcsán a riporter rákérdezett, várja-e a halált.

„Igen. Nem félek tőle. Élni talán bonyolultabb nekem, mint meghalni. Az élet sok bátorságot igényel, bátorság nélkül nem tudsz megbírkózni az élettel, az egy utazás, egy küzdelem. Az embereknek mindenük megvan, de még így is csak küzdenek. Túl komolyan vesszük magunkat, úgy hisszük, vagyunk valakik. A hírnév semmit sem ér!” 

Az interjúban Tysont kérdezték Tyson Furyról. Mint a legendás bokszoló elmondta, nagyon kedveli az írt.

2021.09.16 23:20:20

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Nem győzöm hangsúlyozni, két nyugdíjas bokszoló bohóckodásáról beszélünk. Ringbeli mozgásuk sokszor jobban hasonlított családi lakodalmon táncoló nagybácsikéra, mint profi bunyósokéra – hiába, az idő kerekét nem lehet visszaforgatni. Összesen százöt év állt a szorítóban.

2021.07.21 22:17:05

Ökölvívás H. Á.

A Philippe Chatrier Stadionban két veretlen öklöző vívja majd a főmeccset szeptemberben.

2021.06.11 10:47:53

Ökölvívás THURY GÁBOR

Az 1971-es kontinensbajnokságon három arany-, egy-egy ezüst- és bronzérem volt a mérleg.

2021.04.05 12:31:49

Ökölvívás THURY GÁBOR

Nemcsak szeme, füle is volt hozzá: ha hallotta, hogy bunyósa ritmust téveszt zsákolás közben, azonnal leállította.

2021.02.18 22:26:03

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Ennyi volt, többször nem próbálkozhat.