Ökölvívás: lázmérés a kapuknál, menetenkénti fertőtlenítés – így bunyóznak Nicaraguában

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.04.26. 09:27
null
Rosendo Álvarez (jobbra) volt a gála promotere (Fotó: AFP, archív)
Szombaton nyolcmeccses ökölvívógálát tartottak Nicaraguában, amely jelen körülmények között enyhén szólva is szokatlan sporteseményt jelent.

A gálát a korábbi kétszeres világbajnok Rosendo Álvarez szervezte, s a New York Times meg is szólaltatta őt.

„Nem félünk a vírus miatt, nálunk kijárási tilalom sincs. Összesen három haláleset történt, azok is olyan embereknél, akik külföldről érkeztek és az országon belül senkit sem fertőztek meg” – jelentette ki a promoter. Az állításnak ugyanakkor ellentmond, a 8000 fő befogadására alkalmas csarnokba csupán a kapacitás tíz százalékáig, azaz 800 néző mehetett be. Vagyis némi elővigyázatosság még is akadt a szervezők részéről, félelem ide vagy oda. Álvarez hozzátette, a nézők lázmérés után léphettek be egyáltalán a csarnokba.

Az ökölvívóknak is az átlagosnál jóval szigorúbb ellenőrzéseken kellett keresztülmenniük a New York Times beszámolója szerint. A sportolókat ráadásul a ringben is fertőtlenítették a fotók tanúsága szerint…

 

2020 Boxing can you imagine if your favorite fighter has to be cleaned before a fight ? What's your thoughts? #Boxeo #Boxing #COVID19

TVBOXEO posted on Instagram: "2020 Boxing can you imagine if your favorite fighter has to be cleaned before a fight ? What's your..." * See 13.2k photos and videos on their profile.


 

Nicaraguában hivatalosan valóban három halálesetet ismertek el, a helyi egészségügyi minisztérium állítása szerint fertőzött is „csak” 12 akad a közép-amerikai országban. A helyzetet árnyalja, hogy a környező országok közül Hondurasban és Costa Ricában is nagyjából 500, Panamában 5300 regisztrált koronavírusos-esetet tartanak számon.

Álvarezt az AP is megszólaltatta, ebben a nyilatkozatában már kevésbé tűnt magabiztosnak, és inkább kényszerszülte megoldásként állította be a gálát.

„Nicaragua szegény ország. A bokszolóink is szegények, valamiből enniük kell. Nem zárkózhatnak be csak úgy az otthonaikba. Még akkor sem, ha lehet, ez az egyetlen ökölvívócsarnok, amely kinyit és működik ezen a szombaton.”

Nicaraguában egyébként sem állt le a sportélet: a futball- és a baseballbajnokság is zajlik. Az iskolákban normál rend szerint tartják meg az órákat, az állami szférában dolgozó hivatalnokokat szintén visszarendelték normál munkarendbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik