Ökölvívás: Bernáth Attila az övéi előtt győzött

L. P. I.L. P. I.
Vágólapra másolva!
2022.02.12. 21:17
null
Bernáth Attila (jobbra) nem tisztelte a tekintélyt (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Kiss Annamarie)
A férfiaknál légsúlyban született meg az egyetlen magyar első helyezés az idei Bocskai-emlékversenyen.

 

AZ 51 KILÓS SÚLYCSOPORTBAN mindössze hárman neveztek, így a debreceni, azaz duplán hazai Bernáth Attila, a 2019-es győztes csak a fináléban lépett kötelek közé. Riválisa viszont a kétszeres angol bajnok, a pakisztáni származású Hamza Mehmood volt. Aki emlékszik Amir Khanra, lehet elképzelése arról, hogy ez mit jelent, Bernáth azonban nem tisztelte a tekintélyt, és ragyogó, bátor bunyóval megnyerte a nap első döntőjét.

 „Kicsit csalódott voltam, hogy csak egy meccs jutott nekem az idei Bocskain, ám a közönség segítségével, úgy érzem, azt az egyet remekül meg tudtam oldani. Nagy szívvel harcoltam, ez vezetett a győzelmemhez”   – mondta a boldog győztes.

Mint később kiderült, a magyarok közül ezen a vasárnap délutánon csak ő örülhetett az Oláh Gábor utcában.

Merthogy Virbán Gábornak a brazil Ronald Ribeiro, Bundovics Istvánnak pedig a fehérorosz Makszim Pankou adott kevés esélyt, és nem meglepő módon Kozák László sem bírt az ukrán világbajnokkal, Jurij Zaharijevvel. Veres Rolandnak pedig eltört egy ujja, így ringbe sem léphetett a galántai magyar Tankó Vilmos ellen a 60 kg döntőjében. Hegyi Barnabás az elődöntőjét abszolválta meccs nélkül, a tornagyőzelemért viszont már kesztyűt húzott, igaz, a kőkemény brazil Wanderley Pereira ellen nem számíthatott sok jóra. Az első menetben előbb egy hatalmas jobbcsapott, majd egy kombináció után számolt rá Hidvégi György mérkőzésvezető (hozzáértéséhez nem fér kétség, anno maga is bokszolt junior Eb-döntőt és vb-negyeddöntőt), egy menetig sem tartott az egyoldalú csata.

A győztesek a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (IBA) jóvoltából 2000, a döntők vesztesei 1000, az elődöntősök 500-500 dollárt tehettek zsebre. Még az is, aki úgy nyerte meg a Bocskait, hogy nem is kellett ringbe lépnie, mert a hölgyeknél ilyen is akadt.

Talán a pandémia múltával, reményeink szerint már jövőre, ez is másként lesz.
    
66. BOCSKAI ISTVÁN-EMLÉKVERSENY, DEBRECEN
Férfiak. 51 kg:  
1. Bernáth Attila, 2. Mehmood (angol) –  döntő:  p. gy. –, 3. Szalockih (fehérorosz). 54 kg:  1. Ribeiro (brazil), 2. Virbán Gábor –  d:  p. gy. –, 3. Sah (fehérorosz) és Bernáth László. 57 kg:  1. Pankou (fehérorosz), 2. Bundovics István –  d:  p. gy. –, 3. Cikalo (ukrán) és Trofumenko (ukrán). 60 kg:  1. Tankó (szlovákiai), 2. Veres Roland –  d:  m. n. –, 3. Usturoi (belga) és Dadaev (osztrák). 63.5 kg:  1. Melenyuk (ukrán), 2. Costa (walesi) – d:  p. gy. –, 3. Reis (brazil) és Danyi Dániel. 71 kg:  1. Zaharijev (ukrán), 2. Kozák László –  d:  p. gy. –, 3. Soares (brazil) és De Oliveira (brazil). 75 kg:  1. Pereira (brazil), 2. Hegyi Barnabás – d:  d. f. gy. az 1. m-ben –, 3. Ferneza (szlovák) és Kulja (ukrán). 80 kg:  1. Filho (brazil), 2. Tolmacsov (ukrán) – d:  m. n. –, 3. Razsba (ukrán) és Kovács Pál. 86 kg:  1. Machado (brazil), 2. Iszakov (ukrán) –  d:  p. gy. –, 3. Tallósi Péter és Lijesevics (montenegrói). 92 kg:  1. Karcan (ukrán), 2. Pavlovszkij(ukrán) –  d:  p. gy. –, 3. Williams (angol) és Souza (brazil). +92 kg:  1. Júnior (brazil), 2. Hagag (osztrák) –  d:  p. gy. –, 3. Felföldi László és Milun (horvát)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik