Ökölvívás: a Tank „kilőtte” Romerót is; Lara esélyt sem adott O'Sullivannek – videó

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.30. 10:34
null
A továbbra is veretlen Gervonta Davis (középen) megvédte címét (Fotó: Getty Images)
A magyar idő szerint vasárnap éjszakai brooklyni gála főmérkőzésén a WBA könnyűsúlyú reguláris világbajnoka, az amerikai Gervonta „Tank” Davis (27–0–0, 25 KO-TKO) egy nagyszerű balhorognak köszönhetően megvédte címét az első vereségét elszenvedő honfitársa, Rolando Romero (14–1–0, 12) ellen. A rendezvényen kesztyűt húzott a WBA középsúlyú reguláris világbajnoki címét birtokló kubai Erislandy Lara (29–3–3, 17) is, aki szintén TKO-val győzte le az ír Gary O'Sullivant (31–5–0, 21) – számolt be róla a profiboksz.hu.

 

A találkozó előtt Romero első menetes kiütést ígért, azonban fogadalmát – nem túl meglepő módon – nem tudta betartani. Ennek ellenére az inkább taktikus, mint látványos csata során jól tartotta magát az amerikai sportoló. A talán túl magabiztossá váló 26 éves Romero a 6. felvonásban aztán „rálépett az aknára”, miután a kötelekhez szorított, fordított alapállású Davis egy végzetes, fejre mért kontra balossal leütötte riválisát. Romero az eset után gyorsan talpra állt, a vezetőbíró azonban rövid mérlegelést követően leléptette a szédelgő bokszolót, és kihirdette a továbbra is veretlen Davis technikai KO-győzelmét.

Az utóbbi időben szárnyra kapott a hír, miszerint a „Tank” elhagyja Floyd Mayweather promóciós társaságát – a legendás bunyós nem jelent meg a mérkőzésen –, de a 27 éves bunyós a találkozót követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a megállapodás még mindig érvényben van. Davis következő ellenfele a 23 éves szupertehetség, Ryan Garcia lehet.



A rendezvényen kesztyűt húzott a WBA középsúlyú reguláris vb-címét birtokló kubai Erislandy Lara is, akire az ír Gary O'Sullivan várt. A találkozón a 39 éves Lara végig dominált, már a negyedik menetben számolni kellett ellenfelére. A vég a nyolcadik etapban jött O'Sullivan számára, miután Lara a felvonás elején ismét megfogta a teljesen széteső öklözőt, a bíró pedig ezt látva véget vetett a teljesen egyoldalú küzdelemnek: leintette az összecsapást, azaz Lara TKO-diadallal zárta az estét.

 

Győzelemmel tért vissza Mahmoud Charr

Több mint egyéves kihagyást követően a szombati, szabadtéren megrendezett hamburgi gálán lépett kötelek közé a WBA korábbi reguláris nehézsúlyú világbajnoka, a libanoni-német-szír Mahmoud – korábban Manuel – Charr (33–4–0, 19), akinek ellenfele a beugróként érkező német Nikola Milacic (21–3–0, 14) volt. Milacic ereje gyorsan elfogyott a nem túl öldöklő tempó ellenére is, így már a második mentben számolni kellett rá, majd a harmadik etapban még három alkalommal padlózott a német, ezzel pedig véget is ért a küzdelem a 37 éves Charr idő előtti győzelmével. Érdekesség, hogy Charr eredeti riválisát, a haiti-amerikai Jean-Pierre Augustint a rendezvényre tartva, a repülőtéren letartóztatták.

A eseményen került sor még az Ali Eren Demirezen–Kevin Johnson, valamint a Christian Hammer–Drazan Janjanin nehézsúlyú találkozókra is. Míg előbbi összecsapás Demirezen pontozásos sikerét hozta 8 menetben, addig utóbbi ütközetet Hammer már a nyitó menetben le tudta zárni kiütéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik