Szabó Petra kiesett az olaszországi olimpiai kvalifikációs ökölvívótornán

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.05. 12:50
Szabó Petra nem jutott tovább (Fotó: Magyar Ökölvívó Szakszövetség/Facebook)
A 60 kilogrammban szereplő Szabó Petra kedden kikapott és kiesett az olaszországi olimpiai kvalifikációs ökölvívótornán.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Szabó Petra a kazah Rimma Volosenkóval küzdött meg a nyolcaddöntőbe kerülésért és egyhangú pontozással veszített.

A BHSE bokszolója a hatodik magyar érdekeltségű mérkőzést vívta Busto Arsizióban, ahol eddig két győzelemmel és négy vereséggel áll a válogatott. A férfiaknál Gémes Levente (71 kg) vasárnap, Akilov Pylyp (80 kg) pedig hétfőn nyerte meg bemutatkozó mérkőzését. Szaka István (51 kg), Bernáth István (+92 kg), valamint a nőknél Mezei Petra (50 kg) Szabóhoz hasonlóan az első meccsén veszített.

A keddi programban Gémes Levente lép még ringbe a 32 közé kerülésért.

Az ökölvívóknak három lehetőségük volt, illetve van az olimpiai kvótaszerzésre. Az elsőn, a tavalyi Európai Játékokon a magyarok közül ez Kovács Richárdnak (63.5 kg), illetve Hámori Lucának (66 kg) sikerült. Így már biztosan több magyar indulhat Párizsban, mint a legutóbbi, tokiói játékokon, amelyen Gálos Roland egyedül képviselte a piros-fehér-zöld színeket.

A második kvalifikációs versenynek ad otthont most az olaszországi Busto Arsizio, ahol a magyar színeket négy férfi és öt női bokszoló képviseli. Itt a súlycsoportok többségében a legjobb négy szerez indulási jogot a nyári játékokra, azaz a kvalifikációhoz elődöntőbe kell jutni. Női 57 kilóban ugyanakkor csak kettő, női 60 kilogrammban pedig három kvóta talál gazdára.

A harmadik, egyben utolsó esélyt a párizsi részvétel kiharcolására a bangkoki kvalifikációs verseny kínálja május végén.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik