Ökölvívás: Rigondeaux padlózott, de megverte Donaire-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.14. 07:01
null
Rigondeaux többször találta el tisztán Donaire-t, itt éppen egy jobbegyenessel (Fotó: Action Images)
A kubai Guillermo Rigondeaux szombat este a New York-i Radio City Music Hallban egyhangú pontozással legyőzte a Fülöp-szigeteki Nonito Donaire-t, ezzel megtartotta a Bokszvilágszövetség (WBA) kispehelysúlyú vb-övét, valamint megszerezte hozzá a Bokszvilágszervezetét (WBO) is.


A profi pályafutása 12. mérkőzését is megnyerő, amatőrként kétszeres olimpiai bajnok Rigondeaux a 10. menet elején kétszer is padlóra került Donaire ellen (igaz, csak az egyik volt ütéstől), ám ezzel együtt végig uralta az összecsapást. Profiként negyedszer nem tudta kiütni ellenfelét, a pontozóbíráknál azonban egyértelműen ő volt a jobb (114:113, 115:112, 116:111), de például a mérkőzésről tudósító Yahoo Sportsnál is a kubai nyert 114:113-ra.

A jelenkor legjobbjai között számon tartott, eddig 31 győzelmet arató, a súlycsoportoktól független rangsorban a meccs előtt ötödik helyen álló Donaire másodszor szenvedett vereséget profi ökölvívóként.

„Én voltam a matador, ő volt a bika" – nyilatkozta a mérkőzés után Rigondeaux.

Donaire elismerte vereségét: „Hibáztam, amiért nem tudtam változtatni a meccs menetén. Nem végeztem jól a munkámat. Nem használtam az egyeneseimet. Nincs mentségem, vereséget szenvedtem ma este."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik