Pavlik két szervezet vb-övét is elvesztette

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2010.04.18. 19:05
null
Kelly Pavlik (balra) vereséget szenvedett (Fotó: Action Images)
Lucian Bute volt a középpontban a hétvégén. A román nagyközépsúlyú 5. alkalommal védte meg az IBF világbajnoki címét. Harmadik menetben elintézett áldozata a kolumbiai Edison Miranda volt a montreali összecsapáson. Pedig Bute nem is tartozik a nagyközépsúlyú Szuperhatok közé. Kelly Pavlik kikapott Sergio Martíneztől.

Montrealban, Lucian Bute (26–0, 21) számára hazai ringben 14 ezer néző előtt a kihívó  Edison Mirandának (33–5, 29) esélye sem volt, pedig a kolumbiai is nagy ütő hírében áll. Bute nagy fegyverével, bal felütéssel taglózta le az előtte már megdolgozott dél-amerikait – a meccs előtt edzője, Stephane Larouche megjósolta, hogy tanítványa, így győz majd. Bute a küzdelem után ezt nyilatkozta:

STIEGLITZ GYŐZÖTT

Balzsay Károly korábbi két legyőzője, Robert Stieglitz (38–2, 23) és Eduard Gutknecht (18–1, 7) csapott össze Magdeburgban, Stieglitz a WBO nagyközépsúlyú bajnoka megvédte címét, ezzel elvette ellenfele veretlenségét. A címvédő kezdett jobban, de Gutknecht nemcsak felvette a kesztyűt, hanem vissza is ütött vele.. Igaz, Stieglitz majdnem lefiniselte, de „csak" pontozásos győzelem (119:108, 117:111, 117:110) lett a vége. A fightnews.com szakírója nagyszerű összecsapásnak minősítette a mérkőzést. 

„Én vagyok a legjobb a súlycsoportban, s állok minden kihívás elé." Nos, ezzel van a legnagyobb bajban, mert a Szuperhatok közül a sorozat befejezéséig – 2011 – senki sem bokszol vele, Abrahamékon kívül marad az Eduard Gutknecht ellen győztes Robert Stieglitz, meg mondanánk Balzsay Károlyt, de ő az előbb említettektől kikapott, s Bute hiába tartja jó bunyósnak Kareszt – a magyar amatőrként legyőzte –, a román nem fog a semmiből ellenfelet választani. Főleg úgy, hogy már most Bernard Hopkins nevét emlegetik.

Ami azt illeti, B-Hoop elég jól elvan a nagyközépsúly magasságában (is), a középsúlyú Kelly Pavlik veretlenségének ő vetett véget ún. szabadsúlyban, a középsúlynál magasabb limiten.

Az amerikai Kelly Pavlik (36–2, 32) Atlantic Cityben  második vereségét is elszenvedte, ezzel elvesztette a WBO és a WBC világbajnoki öveit. Legyőzője a a WBC korábbi nagyváltósúlyú bajnoka, Sergio Martínez (45–2–2, 23). Pavliknak nem volt szerencséje, mert a bal szeme felett már az első menetben megsérült, aztán a találkozó második felében a jobb szeme is.

A címvédő hiába támadott, gyakorlatilag nem a Szellem becenévre hallgató Pavlik volt a szellem, hanem az argentin, aki elmozgásával szinte az őrületbe kergette Pavlikot. Az amerikai a 7. menetben leütötte ellenfelét, ez le is lassította a 35 éves Martinezt, de pontozással nyert, még akkor is, ha annak mértéke egyes szakemberek szerint túlzó (115:111, 116:111, 115:112). A szerződésben foglaltak szerint visszavágó következik.

Pavlik elmondta, nagyon zavarta sérülése, szinte nem is látta  ellenfele bal kezét. Ám elismerte: „Vereségemet nem tartom szégyennek. Nem tudom elképzelni, hogy középsúlyban bárki is fel tudott volna készülni Martinez gyorsaságára."

Az sem elképzelhetetlen, hogy a 28 esztendős Pavliknak az lesz az utolsó mérkőzése középsúlyban, mert a súlya miatt inkább már a nagyközépsúlyú kategóriába való. A HBO pedig már lesben áll, hogy Paul Williams és Martinez visszavágóját közvetítse, mert kettőjük első csatája, amelyen Williams győzött pontozással, parádés összecsapást hozott. S ami azt illeti, az argentin a visszavágónál pénzesebb meccsekre vágyik, amire nagyváltósúlyban és középsúlyban is van esélye.          

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik