Találatok a Képes Sport címkére

Találatok száma: 425

Barcelona ezer szállal kötődik a magyarokhoz – Taróczy Balázs főkonzul és a sport

2021-10-18 17:05:36

Taróczy Balázs több mint két éve dolgozik főkonzulként legnagyobb egyéni sikere helyszínén, Barcelonában. A párosban kétszeres Grand Slam-győztes korábbi teniszező élete a megbízatással gyökeresen megváltozott, ám kedves klubjában így is napról napra megfordul. Diplomáciai feladatairól, a sport konzerváló erejéről és persze a teniszről is beszélgettünk a Reial Club de Tennis Barcelona árnyas fái alatt.

interjú Taróczy Balázs Képes Sport Barcelona

Csak csináld, amit tudsz! – Veres Amarilla elleste az amerikai tornászlányok titkát

2021-10-18 13:46:41

A vívó Veres Amarilla profi módon, nagyon tudatosan készült a tokiói paralimpiára edzőjével, Kovács Ivánnal, s munkájának meg is lett az eredménye, aranyéremmel tért haza legfontosabb versenyéről. Nem sok ideje jutott pihenni az egyetemi vizsgái miatt, de két terve is van, ha végzett, ellátogat a felvidéki Dunamocsra és Kolumbiába. Hogy miért éppen oda, azt elmondja ő maga.

vívás paralimpia 2020 paralimpia kerekesszékes vívás Veres Amarilla Képes Sport

A méret a lényeg – mit hozhat a jövő a profi boksz királykategóriájában?

2021-10-17 12:43:00

Újra pezseg az élet a nehézsúlyú profi bokszban: a brit Tyson Fury az amerikai Deontay Wildert győzte le, nem sokkal korábban az ukrán Olekszandr Uszik a brit Anthony Joshuát. Mit hozhat a jövő a királykategóriában?

nehézsúly Tyson Fury Olekszandr Uszik Képes Sport Deontay Wilder Anthony Joshua

„És szembejött velem Széchy Tamás” – Virth Balázs, Magyarország egyik legjobb úszóedzője

2021-10-15 18:10:15

Széchy Tamás indította útnak, Széles Sándor mellett pedig megtanulta a szakmát – az állandóságot Kovácshegyi Ferenc jelenti az életében, hiszen vele most is együtt dolgozik Virth Balázs. Az az edző, aki mostanra egyértelműen Magyarország egyik legjobb úszóedzője, amit bizonyít, hogy Gyurta Dániel után előbb Kapás Boglárka, majd Milák Kristóf is őt választotta mesterének. A kezdetekről, a tanulási folyamatról, a nagy elődökről, a tanítványairól is beszélgettünk a 43 éves trénerrel.

Virth Balázs Széles Sándor Széchy Tamás Milák Kristóf Képes Sport Kovácshegyi Ferenc

De hol a jelentés, elvtársak? – Mezey György és a mexikói világbajnokság

2021-10-15 13:00:36

Nyolcvan esztendejének csaknem hét évtizedét a futball tölti ki. Amit tudni lehet a játékról, a sajátja, 24 éves, amikor már felnőttcsapatot irányít, s hetven, amikor utoljára ül a kispadon. Bajnoki címet szerezve, ez sem véletlen. Ahogy az sem, hogy volt a csúcson, igyekeztek a sárba taposni, megjárta a hadak útját. Edzősors – mondható –, ám inkább egy ambiciózus ember életútja. Teljességre nem törekedhetünk – köszönhetően a gazdag tartalomnak.

vb 1986 sorozat magyar labdarúgó-válogatott Szovjetunió Mezey György Képes Sport

Ma már csak emlék... – ez történt a hat trófeát nyerő FC Barcelona tagjaival

2021-10-14 18:34:53

A 2008–2009-es idényben hat trófeát nyerő együttesből már csak ketten vannak a klubnál, ám a többiek közül sem szakadt el mindenki az FC Barcelonától.

Pep Guardiola Lionel Messi La Liga Képes Sport FC Barcelona Bajnokok Ligája

Hatvannyolc éve gólt lőtt a Népstadion nyitómeccsén – 95 éves Nyikita Szimonyan

2021-10-14 10:48:33

A Népstadion 1953-as nyitómérkőzésén gólt szerző, a Puskás Aréna 2019-es ünnepi átadásán kezdőrúgást elvégző Nyikita Szimonyan 95 éves lett, az örmény származású sportvezető az Orosz Labdarúgó-szövetség alelnökeként ma is tevékenyen részt vesz a futballélet igazgatásában. Születésnapján Orbán Viktor miniszterelnök is felköszöntötte.

orosz labdarúgás Szpartak Moszkva Puskás Aréna Nyikita Szimonyan Képes Sport

Nyolcévesen lebénult, tíz év múlva paralimpiát nyert – Kiss Péter Pál, a példakép

2021-10-13 13:42:56

Nagyvátyról vágott neki, ma már a magyar parasport egyik büszkesége Kiss Péter Pál, aki 18 esztendősen paralimpiai aranyérmesnek, világ- és Európa-bajnoknak vallhatja magát szeretett sportágában, a kajak-kenuban, amelyben hosszú és eredményes út vár még rá.

paralimpia 2020 paralimpia kajak-kenu Képes Sport Kiss Péter Pál

Toszkán bajnok úszóból cégvezér – Zwack Sándor és a sport

2021-10-11 14:35:59

Zwack Sándor a kriminálpszichológia iránti rajongástól a londoni targoncázáson át megannyi állomáson keresztül jutott el az igazgatósági elnöki székig. Egyvalami kísérte végig az útján: a Fiorentina iránti áhítat.

interjú Zwack Sándor Képes Sport Fiorentina

A Szőke Szikla támasza – az Östreicher-díjas Bardi Gyöngyi most is beállna röplabdázni

2021-10-10 09:10:32

A 329-szeres válogatott röplabdázó kétszer volt olimpiai negyedik, háromszor Eb-bronzérmes. Többszörös magyar és török bajnok, kupagyőztes, Eb All Star-csapat tagja, hazánkban ötször választották meg az év röplabdázójának. A 63 éves Bardi Gyöngyi napjainkban férje, a betegeskedő Mészöly Kálmán legnagyobb támasza.

Östreicher-díj női röplabda magyar női röplabda-válogatott Mészöly Kálmán Képes Sport Bardi Gyöngyi

Kolozsvári „vendégjáték” – 100 éve költözött át Szegedre az egyetem és a KEAC

2021-10-09 10:04:05

Az első világháborút követően a Kolozsvári Magyar Királyi Ferenc József Tudományegyetem – rövid budapesti kitérő után – Szegedre menekült. Horthy Miklós kormányzó kereken 100 éve, 1921. október 9-én adta át az egyetemet új székhelyén, s benne október 12-én indult meg az oktatás. A nevét Kitartás Egyetemi Atlétikai Clubra változtató egyesületében pedig rövid időn belül a sportolás.

történelem Szeged Képes Sport KEAC

Mészöly „sameszéből” Brazília legyőzője – amikor Mezey György volt Európa legjobb kapitánya

2021-10-08 12:51:15

Nyolcvan esztendejének csaknem hét évtizedét a futball tölti ki. Amit tudni lehet a játékról, a sajátja, 24 éves, amikor már felnőttcsapatot irányít, s hetven, amikor utoljára ül a kispadon. Bajnoki címet szerezve, ez sem véletlen. Ahogy az sem, hogy volt a csúcson, igyekeztek a sárba taposni, megjárta a hadak útját. Edzősors – mondható, ám inkább egy ambiciózus ember életútja. Teljességre nem törekedhetünk – köszönhetően a gazdag tartalomnak.

vb 1986 sorozat magyar labdarúgó-válogatott Mezey György Képes Sport Brazília

Géniusznak tartják vagy megvetik: az idei végre Vinícius Júnior idénye lesz?

2021-10-07 14:16:31

A kritika sohasem zavarta Vinícius Júniort, de azt ő is tudja, hogy Brazíliában és Madridban is rengeteget várnak tőle. És továbbra is kérdés, beváltja-e a hozzá fűzött reményeket.

brazil labdarúgó-válogatott Vinícius Júnior Real Madrid Képes Sport

Ahol a hegy a főszponzor – látogatóban a megyei bajnokságok legszebb pályáján

2021-10-04 20:13:20

Olvasóink szavazása alapján a Heves megyei I. osztályban szereplő Bélkő SE meccshelyszíne a legkülönlegesebb az országban. Bélapátfalván megnéztük, milyen az elbűvölő Bélkő lábánál futballozni.

riport képgaléria Képes Sport Bélapátfalva

„Erzsébet kitartása bennem is megvan” – Kovács Gyopár és a sport

2021-10-04 14:57:29

A színész-énekesnő a szinkronúszó-éveiről, a szalagavatóval egybeeső első premierjéről és a Puskás-musical szereplőit állva ünneplő közönségről.

interjú Puskás-musical Képes Sport Kovács Gyopár

A futball fekete öves fenegyereke – 40 éves Zlatan Ibrahimovic

2021-10-03 09:31:53

Negyvenéves lett Zlatan Ibrahimovic, aki pályafutása két évtizede alatt szinte egyet jelentett a svéd válogatottal, néha túlzottnak tűnő magabiztosságával rajongók tömegét állította maga mellé, és még az amerikaiakkal is megpróbálta elfeledtetni a tojáslabdát.

svéd válogatott Zlatan Ibrahimovic Puskás-díj Képes Sport AC Milan

Harag és düh van benne, de imádja az úszást – őszinte interjú Cseh Lászlóval

2021-10-01 19:59:25

Hogy korszakos zseni, az úszósport meghatározó ikonja volt hosszú-hosszú éveken keresztül, vitathatatlan tény, még ha ezt önmagáról Cseh László csak most, pályafutása befejezése után kezdi is elhinni. A számtalan (arany)érmet hozó karrierje lezárásaként igazán őszinte, a nehézségeket sem tagadó interjúban beszélt az úszósportban eltöltött három évtizedéről.

világbajnok olimpia 2020 olimpia 2016 olimpia 2012 olimpia 2008 olimpia 2004

Megtehette, hogy válogasson – Mezey György útja az NB I-es kispadig

2021-09-30 19:52:57

Nyolcvan esztendejének csaknem hét évtizedét a futball tölti ki. Amit tudni lehet a játékról, a sajátja, 24 éves, amikor már felnőttcsapatot irányít, s hetven, amikor utoljára ül a kispadon. Bajnoki címet szerezve, ez sem véletlen. Ahogy az sem, hogy volt a csúcson, igyekeztek a sárba taposni, megjárta a hadak útját. Edzősors – mondható, ám inkább egy ambiciózus ember életútja. Teljességre nem törekedhetünk – köszönhetően a gazdag tartalomnak.

sorozat magyar labdarúgás Törőcsik András Mezey György Képes Sport

Túl tízezer keresztszalagműtéten – Dr. Béres György és a sport

2021-09-30 15:53:36

Csendes beszédstílusa, szerénysége mit sem sejtet abból a céltudatosságból, amellyel saját intézményében másfél évtizeddel korábban megvalósította a hálapénz nélküli egészségügyi ellátást. Béres György, a tatai Kastélypark Klinika alapítója, traumatológus, sportsebész, egyetemi oktató 74 évesen a műtéti kapacitás megkétszerezését tervezi.

interjú Képes Sport Dr. Béres György

Kuzman, Ladinszky, Szusza, Dunai – így formálták a magyarok a Betis történelmét

2021-09-30 11:45:07

Két magyar edző és két magyar játékos fordult meg eddig a Ferencváros Európa-liga ellenfelénél, de azt kevesen tudják, hogy majdnem Nyilasi Tibor is a sevillai zöld-fehérek futballistája lett.

Szusza Ferenc Real Betis Ladinszky Attila Képes Sport Kuzman József Ferencváros–Betis