Találatok a Benin címkére

Találatok száma: 8

Afrika-kupa: Benin nem állt ki a sorsdöntő selejtezőre

2021-03-31 11:20:37

Nem játszották le a labdarúgó Afrika-kupa selejtezőjének utolsó körében a Sierra Leone–Benin mérkőzést, miután a vendégcsapat öt játékosa pozitív koronavírustesztet produkált.

Sierra Leone Benin Afrika-kupa

Afrika-kupa: Nigéria a végén döntött, búcsúzott a házigazda kiejtője

2019-07-10 19:55:52

Elsőként Szenegál jutott be az Egyiptomban zajló labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája legjobb négy csapata közé, miután a negyeddöntő szerdai mérkőzésén 1–0-ra legyőzte a tornát nyeretlenül záró Benint. Az esti összecsapáson Nigéria 2–1-re diadalmaskodott Dél-Afrika ellen, megadva magának az esélyt, hogy 2013 után ismét a csúcsra érjen.

Szenegál Nigéria Dél-Afrika Benin Afrikai Nemzetek Kupája Afrika-kupa

Afrika-kupa: meccset még nem nyertek, de negyeddöntősök

2019-07-05 19:44:12

Elsőként Benin jutott be az Egyiptomban zajló labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája legjobb nyolc csapata közé, miután a péntek este Kairóban megrendezett első nyolcaddöntőben, 1–1-re végződő 120 percet követően tizenegyesekkel legyőzte Marokkót. Benin eddig 13 mérkőzést játszott Afrika-kupán – a selejtezőket nem számítva –, és még egyet sem nyert meg a rendes játékidőben. A beniniek következő ellenfele Szenegál lesz, amely késő este 1–0-ra legyőzte Ugandát.

Marokkó Hakim Zijes Benin Afrikai Nemzetek Kupája Afrika-kupa ANK

Afrika-kupa: a címvédő elbukta a csoportelsőséget, jöhet Nigéria

2019-07-02 19:47:29

Befejeződtek az F-csoport küzdelmei a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája csoportkörében: Kamerun nem bírt Beninnel, s mivel Ghána hozva a kötelezőt 2–0-ra legyőzte Bissau-Guineát, a címvédő csupán a második helyen jutott tovább a kvartettből.

Tunézia Mauritánia Mali Kamerun Ghána Bissau-Guinea

Elefántcsontpart mellett a nigériaiak jutottak a legjobb nyolc közé

2008-02-02 00:00:43

Elefántcsontpart könnyedén győzte le 3-0-ra Mali válogatottját Didier Drogba, Marc Zoro és Boubacar Sanogo góljával. Eközben Nigéria begyűjtötte a három pontot John Obi Mikel és Ikechukwu Uche találatával, a „szuper sasok” jutottak tovább a csoportból az „elefántok” mögött második helyen az Afrika-kupa B csoportjában. Mali három mérkőzésen egyetlen gólt szerzett, ez pedig kevés volt a továbbjutáshoz.

B csoport Didier_Drogba Mali

Afrika Kupa: bundázásra akarták rávenni a benini kapitányt

2008-02-01 00:00:41

Bundázásra akarták rávenni Reinhard Fabischt, a labdarúgó Afrika Kupán szereplő benini válogatott szövetségi kapitányát, de a szakember elküldte a titokzatos idegent.

afrika kupa Benin

Elefántcsontpart üzent a riválisoknak Benin földbe döngölésével

2008-01-29 00:00:32

Elefántcsontpart együttese kiütéssel nyert Benin válogatottja ellen a labdarúgó Afrika-kupa B csoportjának második fordulójában péntek este Sekundiban. A gólgyártást Didier Drogba kezdte meg, majd sorrendben Yaya Touré, Abdulkader Keita és Aruna Dindane volt eredményes. A beniniek csak szépíteni tudtak Razak Owomoyossi révén.

Didier_Drogba Yaya Toure afrika kupa

Kanouté tizenegyesgólja döntött Mali javára a benini válogatott ellen

2008-01-28 13:31:18

Frédéric Kanouté tizenegyesgóljával 1-0-ra verte Mali válogatottja Benin nemzeti csapatát az Afrika-kupa B-csoportjának hétfői második mérkőzésén, Sekundiban, Ghánában. Jean-François Jodar tanítványai látványos játékkal nemigen tudtak szolgálni, de jól kezdtek a tornán, hiszen begyűjtötték a kötelező három pontot.

Frederic Kanoute Mali