Kanouté tizenegyesgólja döntött Mali javára a benini válogatott ellen

Vágólapra másolva!
2008.01.21. 23:18
Frédéric Kanouté tizenegyesgóljával 1-0-ra verte Mali válogatottja Benin nemzeti csapatát az Afrika-kupa B-csoportjának hétfői második mérkőzésén, Sekundiban, Ghánában. Jean-François Jodar tanítványai látványos játékkal nemigen tudtak szolgálni, de jól kezdtek a tornán, hiszen begyűjtötték a kötelező három pontot.
Frédéric Kanouté (középen) szerezte a győztes találatot Mali első meccsén
archív
Frédéric Kanouté (középen) szerezte a győztes találatot Mali első meccsén
Frédéric Kanouté (középen) szerezte a győztes találatot Mali első meccsén
archív
Frédéric Kanouté (középen) szerezte a győztes találatot Mali első meccsén

Negyedórát késett a találkozó, mivel rögtön a kezdés előtt kialudtak fények az Essipong-stadionban. Egy kis technikai malőr után azonban 15 perc múlva útjára indulhatott a labda.

Az első komolyabb lehetőségre a 12. percig kellett várni a mérkőzésen, ekkor Seydou Keita került lövőhelyzetbe, 17 méterről vette célba a benini kaput, mintegy fél métert tévedett azonban lapos löketével.

Egy percre rá a mali kapus Sidibe lepkézett a tizenhatos vonalánál, s bár rossz kivetődése után Tchomogo az üres kapuba fejelhetett volna, bólintásával nem volt elég precíz.

A 30. percben Draman Traorét találta tisztán jobboldali beadás a benini tizenhatoson belül, kissé suta lövése azonban nem igazán okozott aggodalmat a "Mókusoknál."

A nem túl színvonalas első félidő után, a folytatásban egyből felkaphatták fejüket a szurkolók: Kanouté életerős lövését a mezőnybe tornászta vissza Rachad, a berobbanó Dembelét pedig fellökte a benini védő Gaspoz. Tizenegyes következhetett, s a Sevilla sztárja, Frédéric Kanouté a kapust jobbra elküldve vágta a hálóba a labdát.

Mali a második félidőben is kontroll alatt tartotta a mérkőzést, a kapu előtt azonban hiányzott a kreativitás a számos topligában pallérozódó játékost a soraiban tudó "Sasoknál".

Az utolsó negyedóra elején aztán Djibril Sidibe és Mahamadou Diarra is helyzetig jutott, majd a kihagyott lehetőségek majdnem megbosszulták magukat.

A 80. perc után Benin fejvesztve rohamozott, és két perc alatt több helyzetet tudott kialakítani, mint az addig eltelt nyolcvan minutumban. Sessegnon és Omotoyossi forgatta fel a mali védelmet, mindhiába. A végén maradt a minimális különbségű Mali-győzelem.

AFRIKA-KUPA 2008, GHÁNA

B-CSOPORT
Mali–Benin 1-0 (Kanouté 49. – 11-esből)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik