Női kézi Eb: „Csalás!” A franciák óvtak, az EHF elutasította

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.17. 11:55
Második középdöntős meccsét sem tudta megnyerni a francia női kézilabda-válogatott Zágrábban az Európa-bajnokságon: a kékek a németek ellen a mérkőzés nagy részében futottak az eredmény után, és az utolsó percben hetesből tudták 24–24-re alakítani az állást. Itt azonban mégsem ért véget a találkozó.

A probléma forrása egy elnézett kiállítás. A német–francia összecsapáson a játékvezető 16–14-es állásnál kiállított egy német játékost, ám a két góllal vezető együttes így is hat emberrel támadott, sőt, gólt is szerzett, amely a franciák szerint sorsdöntő volt.

Eggyel többen a pályán – A KÉPRE KATTINTVA VIDEÓN IS MEGTEKINTHETŐ!
Eggyel többen a pályán – A KÉPRE KATTINTVA VIDEÓN IS MEGTEKINTHETŐ!

A pontvesztés azt jelenti, már nem a kékek kezében van sorsuk: ha szerdán Montenegró legyőzi Svédországot, Franciaország már nem juthat be az elődöntőbe.

„Csalás történt! A németek nem foglalkoztak a kiállítással, így dobtak gólt. Csoda lenne, ha a franciák ezek után nem óvnák meg a meccset. Érdekes lesz látni, hogyan teszi jóvá ezt a hatalmas hibát a szövetség. Könnyen lehet, hogy újra kell játszani a találkozót” – fogalmazott Ole Gustav Gjekstad, a Larvik vezetőedzője.

Az aftonbladet.se információi szerint a találkozó után a franciák azonnal benyújtották az óvást az Európai Kézilabda-szövetséghez. Az óvás tényét az EHF is elismerte, majd hamar meghozta az ítéletet.

A hivatalos közlemény szerint a 17. német gól megadása a bíró ténybeli döntése volt, amelyet az EHF ellenőre is támogatott, az ez elleni óvást el kell utasítani (ráadásul a hetedik német játékos nem avatkozott játékba). Ennek értelmében nincs szükség újrajátszásra, az eredmény pedig változatlan marad.

Szerda este 20 óráig van lehetőségük a franciáknak a fellebbezésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik