Női kézi Eb: az utolsó előtti főpróba jön - Ausztria ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.29. 12:04
A magyar női kézilabda-válogatott utolsó előtti felkészülési mérkőzését játssza az Európa-bajnokság előtt.

Kicsit engedtek a gyeplőn a jövő vasárnap rajtoló horvát-magyar közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő női kézilabda-válogatottnál, csütörtökön és pénteken csak egy edzés volt – de azért keddtől péntek délig így is hat tréningen hajtotta meg a kerettagokat Németh András szövetségi kapitány. Persze nem véletlenül csökkent a játékosok terhelése, szombat délután Győrben az utolsó előtti felkészülési meccsét játssza – Ausztriával – a magyar csapat, ezt szem előtt kell tartani az edzettségi állapotnál.

„A hét elején két edzéssel és főleg gyorsító feladatokkal készültünk – mondta Szamoránsky Piroska. – A taktikán volt a hangsúly, hogy minél jobban begyakoroljuk a védekezési és a támadási variációkat. Az Ausztria elleni meccset meg kell nyerni, ahogy mindegyiket. Ráadásul ezzel közvetlenül az Eb-re készülünk fel, Németh András el fogja osztani a játékidőt, és azokat az elemeket kell alkalmaznunk, amiket eddig gyakoroltunk. Agresszív védekezésre van szükség, kilépésekkel – ebből kell gyorsan indulnunk.”

A hét második felében a kikapcsolódás, a lazítás is hangsúlyt kapott, csütörtökön színházban járt a válogatott – a Macskák című musicalt nézték meg a Madáchban –, pénteken meg egy kis bécsi kiruccanás színesítette a felkészülést. Mondhatni, a mieink Bécsben hangolódtak az Ausztria elleni győri találkozóra.

„A színházat is nagyon élveztük, pénteken meg sétálgattunk, nézelődtünk Bécsben az adventi vásárban. Kicsit kikapcsoltunk. Ezek a programok még jobban összetartják a csapatot, fontosak, mert kiszakadhatunk kicsit a munkából” – mesélte Szamoránsky.

NŐI KÉZILABDA
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

15.30: Magyarország–Ausztria (Győr)

A NŐI VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: Bíró Blanka (Vác), Herr Orsolya (Győr), Kiss Éva (Fehérvár). Jobbszélsők: Bognár-Bódi Bernadett (Győr), Kovacsicz Mónika (FTC). Jobbátlövők: Planéta Szimonetta (Győr), Tomori Zsuzsanna (FTC). Irányítók: Szucsánszki Zita (FTC), Temes Bernadett (Metzingen, német), Tóth Gabriella (Mosonmagyaróvár). Beállók: Mayer Szabina (Fehérvár), Mészáros Rea (FTC), Szamoránsky Piroska (FTC). Balátlövők: Bulath Anita (Dunaújváros), Klivinyi Kinga (Érd), Triscsuk Krisztina (Dunaújváros). Balszélsők: Erdősi Ildikó (Siófok), Kovacsics Anikó (Győr)

Jegyek anői kézilabda Európa-bajnokságra awww.jegyed.hu-nkaphatók!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik