Női kézi Eb: A végére elfogytak a tartalékaink - Németh A.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.19. 17:41
null
Németh András szerint kevés volt a kiegyensúlyozott jó teljesítmény az Európa-bajnokságon (Fotó: Szabó Miklós)
Bódi Bernadett kiesése és a sok emberhátrány felőrölte a magyar csapat tartalékait a női kézilabda Európa-bajnokság 5. helyéért játszott mérkőzésen Franciaország ellen – vélekedett Németh András szövetségi kapitány a 26–25-re elveszített mérkőzést követően.

„Már a sokadik kényszerpályára kerültünk, nagyon nehéz volt kitalálni valamit, mert az előző találkozóink legjobbjai ezúttal nem tudták a legjobbjukat nyújtani. Bódi Bernivel nem tudtuk, mi van, rosszul volt, be kellett mennie az öltözőbe. Láttam, hogy a tartalékaink egyre inkább fogynak – mondta Németh András. – A végén a sok emberhátrány felőrölte a csapatot, ez kicsit sok volt. Védekezésben nem hoztuk azt, amit idáig megszoktunk. A mérkőzésen folyamatosan hátrányban voltunk, mindössze pár percre tudtuk átvenni a vezetést. A franciák győzelme megérdemelt."

Németh szerint az Eb-n a fiatalok megmutatták, hogy van jövője a válogatottnak.

„A célkitűzésünket elértünk, mindhárom magyarországi helyszínen pályára léphettünk. Ezen az Európa-bajnokságon a világ élvonalával játszottunk, a vesztes meccseinken is ott voltunk az ellenfeleinken, kicsi volt a különbség, akár máshogy is alakulhattak volna azok a találkozók. Volt, amikor sikerült, máskor nem – mondta a kapitány, majd a bajokra is felhívta a figyelmet. – Nem volt igazi vezérünk a pályán, másból kellett építkeznünk. Jelenleg ez a hatodik helyünk a realitás. Fiatal csapatunk számára rövid volt az idő, hogy összeérjen, a felkészülés során nem voltak ilyen szintű mérkőzéseink, Görbicz Anita a felkészülés végén került ki a csapatból, át kell gondolni, mit tehetünk másképpen a jövőben – folytatta a kapitány. – Nagyon sok fiatal van itt, kapusposzton is, akik nemcsak Rióig, hanem sokkal tovább is tartani tudják a csapatot a világ élvonalában."

„A vébékvalifikáción Görbicz Anita még nem lehet velünk, de a vébére talán már visszatérhet közénk" – mondta Németh.

Alain Portes francia kapitány elégedett volt csapata teljesítményével és az eredménnyel.

„Fontos mérkőzést nyertünk meg, örülök, hogy győzelemmel fejeztük be a tornát. Sajnálom, hogy nem jutottunk be az elődöntőbe, de legalább ezen a meccsen kitettünk magunkért" – mondta a francia kapitány.

A francia csapatból a meccs legjobbjának megválasztott Estelle Nze Minko elmondta, hogy bár nehéz meccs volt, külön örül annak, „hogy ezúttal rossz játékkal is sikerült nyernünk".

„Teljesítettük a célt, egy lépcsőfokkal feljebb kerültünk...”

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ 5. HELYÉRT

FRANCIAORSZÁG–MAGYARORSZÁG 26–25 (16–13)
Papp László Budapest Sportaréna, 3500 néző. Vezette: Opava, Válek (csehek)
FRANCIAORSZÁG: Leynaud – Prouvensier 1, LACRABERE 3, Pineau 2, Kamto 2, Niombla 3, Dembélé 1. Csere: Glauser (kapus), Ayglon 2, NZÉ MINKO 7, Landre 3, Baudouin 1 (1), Leveque, Zaadi 1, Cissé
MAGYARORSZÁG: Kiss É. – Bódi, Bulath 3, Tóth G., Mayer 2, Tomori 2, Kovacsics 3. Csere: BÍRÓ (kapus), TRISCSUK 10 (5), Mészáros, Temes 1, Szucsánszki, Kovacsicz 1, Szamoránsky, Planéta 3
Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–2. 9. p.: 5–5. 14. p.: 10–7. 18. p.: 13–8. 27. p.: 14–13. 36. p.: 16–15. 38. p.: 18–15. 45. p.: 19–18. 50. p.: 22–20. 53. p.: 22–23. 57. p.: 25–25
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 5/5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik