nemzetisport.hu
2014.12.17 13:57 Frissítve: 2015.02.26 01:37

Női kézi Eb: a szervezők szerint nem történt incidens a dán meccsen

A dán és a norvég médiában is beszámoltak róla, hogy a női kézilabda Európa-bajnokság hétfői középdöntős mérkőzésén a magyar szurkolók leköpték a dánok kapusát, Sandra Toftot. A Szervező Bizottság megvizsgálta az állítást, és kiderült, nem történt incidens a kispadoknál.

 

Sandra Toft, a dánok kapusa a hétfői találkozó után a dán médiának azt állította, a második félidőben folyamatosan szidták és köpködték a magyar szurkolók. A norvég válogatott eddig remeklő kapuvédője, Silje Solberg akár a mérkőzés megállítását is kérni fogja, ha hasonlót tapasztal.

„Ha ilyet tapasztalok, egyből jelezni fogom a játékvezetőnek vagy az ellenőrnek, és azt fogom kérni, hogy állítsák meg a meccset. Nem lesz kellemes, de nem félek. A legrosszabb, ha megdobnak valamivel, mondjuk egy pénzérmével” – mondta Solberg a norvég hírügynökségnek (NTB). A kapus egyébként torokfájással küzd, míg a stáb nagy része lebetegedett, de eddig a játékosokra nem terjedt át a betegség.

Az Szervező Bizottság közleményben reagált a hírre, amelyet most változtatás nélkül közlünk:

„A dán sajtóban, majd a magyar médiumokban is megjelentek olyan információk, miszerint a Magyarország–Dánia Európa-bajnoki mérkőzést követően a dánok kapusát, Sandra Toftot a kispadnál ülve a szurkolók leköpdösték. Az Eb Szervező Bizottsága az MKSZ megbízásából megvizsgálta az esetet, és kiderült, hogy semmiféle incidens nem történt a kispadoknál.

A kispadok mögötti szurkolói zóna a cserejátékosoktól túl messze, mintegy nyolc méterre kezdődik, ráadásul a kispad nagy része mögött a statisztikai asztal található. Fontos megjegyezni, hogy a dánok semmiféle panaszt nem jeleztek sem a zsűrinek, sem az Európai Kézilabda Szövetségnek, sem a szervezőknek, sem csapatkísérőjüknek, és a norvég csapat sem tud semmi olyantól, amitől tartana.

Az Európai Kézilabda-szövetség illetékesei egyébként rendkívül elégedettek a rendezéssel, mindamellett természetesen a szervezésben részt vevők a továbbiakban is mindent megtesznek a játékosok és a szurkolók biztonsága érdekében” – fogalmaz a közlemény.

Mint ismert, a 20.30 órakor kezdődő mérkőzésen a magyar csapatnak nyernie kell ahhoz, hogy játszhasson pénteken az 5. helyért Budapesten, döntetlen esetén már nem csak a saját kezében van a sorsa.

2014.12.22 11:10:04

Női kézilabda Eb 2014 nemzetisport.hu

Kristina Kristiansen 5.5 gólpasszt adott meccsenként • Kiss Éva leszorult a kapusok dobogójáról.

2014.12.21 17:17:32

Női kézilabda Eb 2014 CSERHÁTI ZOLTÁN

A Fradi irányítója 10 gólig jutott, de az olimpiai bajnok a szünet után magára talált, és felülkerekedett.

2014.12.21 15:08:46

Női kézilabda Eb 2014 nemzetisport.hu

A félidőben még a 2012-es aranyérmes vezetett eggyel, a szünet után Bundsen kivédte az ellenfél szemét.

2014.12.21 10:49:35

Női kézilabda Eb 2014 nemzetisport.hu

Ki a jobb? Magyarok! Na jó, de melyik? Itt a döntő, benne a magyar és a szlovákiai kézis szépség különleges fotóival.

2014.12.20 11:50:53

Női kézilabda Eb 2014 nemzetisport.hu

Horvát–szlovák meccs a döntőbe kerülésért: ezt kínálja a kézi Eb legszebb játékosát kereső versenysorozatunk mai felvonása.