Női kézi Eb: a szervezők szerint nem történt incidens a dán meccsen

Vágólapra másolva!
2014.12.17. 13:57
A dán és a norvég médiában is beszámoltak róla, hogy a női kézilabda Európa-bajnokság hétfői középdöntős mérkőzésén a magyar szurkolók leköpték a dánok kapusát, Sandra Toftot. A Szervező Bizottság megvizsgálta az állítást, és kiderült, nem történt incidens a kispadoknál.

Sandra Toft, a dánok kapusa a hétfői találkozó után a dán médiának azt állította, a második félidőben folyamatosan szidták és köpködték a magyar szurkolók. A norvég válogatott eddig remeklő kapuvédője, Silje Solberg akár a mérkőzés megállítását is kérni fogja, ha hasonlót tapasztal.

„Ha ilyet tapasztalok, egyből jelezni fogom a játékvezetőnek vagy az ellenőrnek, és azt fogom kérni, hogy állítsák meg a meccset. Nem lesz kellemes, de nem félek. A legrosszabb, ha megdobnak valamivel, mondjuk egy pénzérmével” – mondta Solberg a norvég hírügynökségnek (NTB). A kapus egyébként torokfájással küzd, míg a stáb nagy része lebetegedett, de eddig a játékosokra nem terjedt át a betegség.

Az Szervező Bizottság közleményben reagált a hírre, amelyet most változtatás nélkül közlünk:

„A dán sajtóban, majd a magyar médiumokban is megjelentek olyan információk, miszerint a Magyarország–Dánia Európa-bajnoki mérkőzést követően a dánok kapusát, Sandra Toftot a kispadnál ülve a szurkolók leköpdösték. Az Eb Szervező Bizottsága az MKSZ megbízásából megvizsgálta az esetet, és kiderült, hogy semmiféle incidens nem történt a kispadoknál.

A kispadok mögötti szurkolói zóna a cserejátékosoktól túl messze, mintegy nyolc méterre kezdődik, ráadásul a kispad nagy része mögött a statisztikai asztal található. Fontos megjegyezni, hogy a dánok semmiféle panaszt nem jeleztek sem a zsűrinek, sem az Európai Kézilabda Szövetségnek, sem a szervezőknek, sem csapatkísérőjüknek, és a norvég csapat sem tud semmi olyantól, amitől tartana.

Az Európai Kézilabda-szövetség illetékesei egyébként rendkívül elégedettek a rendezéssel, mindamellett természetesen a szervezésben részt vevők a továbbiakban is mindent megtesznek a játékosok és a szurkolók biztonsága érdekében” – fogalmaz a közlemény.

Mint ismert, a 20.30 órakor kezdődő mérkőzésen a magyar csapatnak nyernie kell ahhoz, hogy játszhasson pénteken az 5. helyért Budapesten, döntetlen esetén már nem csak a saját kezében van a sorsa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik