nemzetisport.hu
2014.12.20 14:00 Frissítve: 2015.03.28 01:12

Női kézi Eb: A jegyek talán túl drágák voltak - Vetési

Vetési Iván, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke elismerte, hogy talán túl drágák voltak a jegyek a vasárnap záruló magyar-horvát rendezésű női Európa-bajnokságra.

Kovacsics Anikóék sem játszhattak minden mérkőzésükön telt ház előtt (Fotó: Korponai Tamás)

 

 

Még a magyar válogatott mérkőzésein sem volt mindig telt ház az Európa-bajnokságon, sokak szerint elsősorban a magas jegyárak miatt. Most már Vetési Iván is úgy gondolja, hogy olcsóbb belépőket is piacra dobhattak volna.

„Elkövettünk egy kis hibát a jegyárakkal kapcsolatban – válaszolta az MKSZ elnöke az európai szövetség honlapján arra a kérdésre, hogy változtatna-e valamin, ha visszaforgathatná az idő kerekét. – Talán túl drágán árultuk a belépőket, ugyanis nyugat-európai árak voltak egy kelet-európai országban. A nagyszerű magyar kézilabdabarátok azonban segítettek megtölteni az arénákat. Jó, hogy milliók nézik a mérkőzéseket a tévén keresztül, de a hangulatnak a csarnokokból kell jönnie. Én pedig elégedett vagyok a Győrben, Debrecenben és Budapesten tapasztalt atmoszférával. Felkészültünk, és jó munkát végeztünk. Az egyik nagy előnyünk a frissen átadott győri aréna volt. Ez nemcsak egy sportcsarnok, hanem a női kézilabda egyik új katedrálisa, amelynek nagy szerepe volt a sikeres rendezésben.”

Vetési Iván a másik két magyarországi helyszínről is elismeréssel beszélt.

„Teljes mértékben elégedett vagyok a három város közötti együttműködéssel, és természetesen a horvát helyszínekkel is. Mindhárom magyar város tapasztalt a sportesemények rendezésében, és mindháromnak van jó kézilabdacsapata. Nagyon könnyű volt ötszáz önkéntest találnunk, akiknek a többsége fiatal kézilabdás. Belekóstolhattak a nagy eseményeket uraló légkörbe, jól érezték magukat.”

Vetési Iván a magyar válogatott szereplésével is elégedett. Kiemelte, hogy a mieink korábban rendre beleszaladtak legalább egy nagy vereségbe, most viszont a legnagyobb fiaskó is csak háromgólos volt. Emellett hosszú idő után le tudták győzni a norvégokat, akiktől a legutóbbi Eb-n még 11 góllal kikaptak. Összességében tehát pozitív véleménye van a tornáról.

„Remek hangulat volt a csarnokokban, show-t csináltunk a kézilabdameccsekből, és úgy gondoljuk, hogy egy kis nyereséget is elkönyvelhetünk majd az Eb végén. Ezt közvetlenül az utánpótlásprogramjainkra költjük, hogy a tehetségeink tovább fejlődjenek, és megtaláljuk az új Görbiczet vagy Pálingert – zárta az interjút az MKSZ-elnök.

2014.12.22 11:10:04

Női kézilabda Eb 2014 nemzetisport.hu

Kristina Kristiansen 5.5 gólpasszt adott meccsenként • Kiss Éva leszorult a kapusok dobogójáról.

2014.12.21 17:17:32

Női kézilabda Eb 2014 CSERHÁTI ZOLTÁN

A Fradi irányítója 10 gólig jutott, de az olimpiai bajnok a szünet után magára talált, és felülkerekedett.

2014.12.21 15:08:46

Női kézilabda Eb 2014 nemzetisport.hu

A félidőben még a 2012-es aranyérmes vezetett eggyel, a szünet után Bundsen kivédte az ellenfél szemét.

2014.12.21 10:49:35

Női kézilabda Eb 2014 nemzetisport.hu

Ki a jobb? Magyarok! Na jó, de melyik? Itt a döntő, benne a magyar és a szlovákiai kézis szépség különleges fotóival.

2014.12.20 11:50:53

Női kézilabda Eb 2014 nemzetisport.hu

Horvát–szlovák meccs a döntőbe kerülésért: ezt kínálja a kézi Eb legszebb játékosát kereső versenysorozatunk mai felvonása.