Női kézi Eb: Trefilov ezentúl csak az otthon játszókra számít

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.12. 17:20
Jevgenyij Trefilov, az orosz női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya csapata Európa-bajnoki búcsúja után elmondta, ha rajta múlik, a jövőben a fiatalokra és az otthon játszókra fog számítani, a légiósoktól jobb teljesítményt várt előzetesen.

Az orosz–lengyel mérkőzés után elmaradt a sajtótájékoztató csütörtökön, de az EHF megkérdezte Trefilovot a találkozótól és csapata jövőjéről:orosz–lengyel mérkőzés után elmaradt a sajtótájékoztató csütörtökön, de az EHF megkérdezte Trefilovot a találkozótól és csapata jövőjéről:

„A második félidőben a kapusaink nem segítettek a csapatnak, nem is találkoztak a labdával. Nem éltünk a gyors lerohanásokkal, ha tudtunk volna könnyű gólokat lőni, egészen más eredmény született volna. Wojtas 'kinyírt' minket a góljaival, más találkozókon hasonló szituációkból nem talált be."

„Most úgy látom, a jövőben csak az orosz bajnokságban játszókra kellene támaszkodnunk. Így mindig szem előtt lennének a kerettagok. Légiósok nélkül jobb teljesítményre lehetünk képesek. Eljött a fiatalok ideje – már a közeljövőben meg kell nekik adni a lehetőséget. Sajnos az elmúlt években klub- és válogatott szinten is visszaestünk. Nem mondom, hogy nagyon rosszul játszottak a légiósok, de többet vártam volna tőlük. A jó eredmény olyan játékosokkal jöhet össze, akik igazán akarják azt" – fogalmazott meg kritikát Anna Szenyék felé Trefilov.

Az oroszok 16-os keretében négy légiós szerepelt: a Győri ETO-ban játszó Szeny mellett Jekatyerina Davigyenko (Baia Mare), Kszenyija Makejeva (Baia Mare), ETO) és Olga Csernoivanyenko (Vardar Szkopje).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik