Női kézi Eb: lengyel örömünnep és továbbjutás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.11. 19:59
null
Wojtas (jobbra) góljai döntőek voltak a hajrában (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság A-csoportjának 3. fordulójában Lengyelország nyerte a ki-ki mérkőzést Oroszország ellen, ezzel eldőlt, hogy két pontot viszünk magunkkal a középdöntőbe.

Magyar szempontból is igen lényeges volt a találkozó végeredménye, ugyanis nagyon nem volt mindegy, hogy az oroszok elleni ikszet, vagy a lengyelek elleni győzelmet visszük magunkkal a középdöntőbe.

A lengyeleken már a himnusz alatt látszódott, hogy nagyon felszívták magukat, a lelkesedés utána a pályán is megmutatkozott, az más kérdés, hogy ebből egy kettős emberhátrány is összejött. Az oroszok sem tűntek acélosnak, de a lengyelek támadásbeli ötlettelensége azt eredményezte, hogy 5–2-re el tudott menni a Trefilov-csapat. Kim Rasmussen időkérése után már bátrabban elvállalták a lövéseket a lengyelek, aminek köszönhetően 7–7-re egyenlíteni tudtak.

Izabela Prudzienica elkapta a fonalat a kapuban, Alina Wojtas pedig kezdte belőni magát, így a 24. percben már a lengyelek vezettek hárommal. Az oroszokban szemmel láthatóan nem volt meg az a dinamika, mint ellenünk vasárnap, miközben a magyar szurkolók „Polska, Polska!” biztatásba kezdtek. Az első félidőt Kinga Grzyb csodálatos ejtése zárta le, amely után a társak nem győztek vele pacsizni (11–13).

Az oroszok magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak a szünet után, és sikerült is egyenlíteniük. Ezt követően felváltva estek a gólok, az egyre nagyobb létszámú közönség inkább a lengyelek mellé állt. A 44. percben 20–19-es előnynél Rasmussen ismét lerakta a T betűt. Az öt plusz egyes orosz védekezés megfogta a lengyeleket, akiknek futniuk kellett az eredmény után, ráadásul sokkal többet kellett létszámhátrányos helyzetben játszaniuk.

Azonban nagy akarással a hajrára megfordították a meccset, sőt a döntő csapást Wojtas révén emberhátrányban vitték be. A Larvik átlövője négy gólt is lőtt, valamint labdát szerzett. A lengyelek 29–26-os sikere azt jelenti, hogy két pontot viszünk magunkkal a középdöntőbe, miután kikaptunk a spanyoloktól.

NŐI KÉZILABDA EB
A-CSOPORT (Győr), 3. FORDULÓ
Oroszország–Lengyelország 26–29 (11–13)
Ld:
Bliznova, Punko 7-7, ill. Kudlacz 9, Wojtas 8
Magyarország–Spanyolország 26–27

AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Spanyolország 3
3
81–72 +9 6
2. MAGYARORSZÁG 3
1 1 1
84–79 +5 3
3. Lengyelország 3
1

2
74–84 –10 2
4. Oroszország 3
1
2 79–83 –4 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik