Super Bowl: Brady hálája - autó a meccset megmentő védőnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.03. 16:13
null
Ezzel a járgánnyal Tom Brady helyett Malcolm Butler furikázhat (Fotó: al.com)
A Detroit News értesülése szerint Tom Brady a 49. Super Bowl (New England–Seattle 28–24) legértékesebb játékosának járó MVP-cím mellé kapott 2015 Chevrolet Coloradót nem sokáig tartotta meg. Odaadta ugyanis Malcolm Butlernek.

NFL
XLIX. SUPER BOWL

Seattle Seahawks
New England Patriots 24–28 (0–0, 14–14, 10–0, 0–14)

A 24 éves szélső hátvédet májusban egy klub sem választotta ki a hétkörös NFL-drafton, a New Englandhez szabadügynökként érkezett, és az előszezonbeli jó teljesítményének köszönhetően maradt is a csapat kötelékében, bár a 16 alapszakaszmeccsből csak 11-re nevezték.

Persze önmagában ez nem számított meglepetésnek, mert az együttes tavaly megszerezte a liga egyik legjobbját, Darrelle Revist és Brandon Brownert, és rajtuk kívül még a korábbi kezdő Alfonzo Dennard, a pálya közepén kifejezetten hatékony, a széleken verhetőbb Kyle Arrington és az előző idényben öt interceptiont szerző Logan Ryan is előtte volt a cornerback poszton.

A döntőn is csak csereként lépett pályára, de néhány szép védekezés mellett a legnagyobb játékot a végén mutatta be, amikor a Patriots egyyardosánál elcsípte Russell Wilson passzát, ezzel megnyerve a meccset csapatának.

A General Motors által felajánlott autót pedig Tom Brady egyből odaadta Butlernek. Természetesen az anyagi gondokkal finoman szólva sem küszködő irányítónak alighanem jó néhány, még ennél is értékesebb verdája áll otthon a garázsban, de azért szép volt tőle, hogy felajánlotta a fiatal csapattársnak. Az autó alapára átszámítva kb. 5.5 millió forint.

Butler megmenti a meccset a Patriotsnak

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik