NFL: nagytakarítás Phillyben; RG III-t kivágta a Skins

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.08. 09:51
null
DeMarco Murray Tennessee-ig meg sem áll (Fotó: Reuters)
Nagy volumenű cserékre készül a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Philadelphia Eagles. A Washington Redskins pedig kivágta a 2012-es drafton első körben kiválasztott irányítóját, Robert Griffint.

 

 

Az előző idényben 7–9-es mérleggel záró Eagles három játékosától is megszabadul. A Dallas Cowboystól tavaly megszerzett futó, DeMarco Murrayt elcserélik a Tennessee Titansszel, míg a Byron Maxwell, Kiko Alonso duó a Miami Dolphinshoz kerül – olvasható a liga hivatalos honlapján.

Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket a Facebookon is!

Murray a 2014-es évadban 1845 yardot és 13 touchdownt futott a Cowboys színeiben, őt választották meg a szezon legjobb támadójátékosának. Az Eaglesnél ötéves, 40 millió dollárt érő szerződést kötött, melynek értelmében 21 millió dollárt garantáltan megkap – még akkor is, ha idő előtt távozik. A 28 éves futónak nem ment a játék Philadelphiában: csupán 702 yardot és hat hatpontost hozott össze a legutóbbi alapszakaszban. Azt egyelőre nem tudni, az Eagles mit kap Murrayért cserébe.

Két védőjátékos is távozik Philadelphiából: a cornerback Byron Maxwell és a linebacker Kiko Alonso is a Miami Dolphinshoz szerződik draftcetlikért cserébe. Maxwell a Seattle Seahawkstól igazolt az Eagleshöz, Alonso pedig a Buffalo Billstől érkezett tavaly. A cornerback 14 mérkőzésen játszott, 64 szerelés mellett két-két interceptiont és fumble-t jegyzett. Alonso csak egy meccsen volt kezdő, összesen tizenegy találkozón játszott, 43-szor szerelt és egy interceptionje volt.

A Washington Redskins bejelentette, hogy elbocsájtotta Robert Griffin III-öt. A 2011-es Heisman-díjas irányítót a Redskins az első kör második helyén vitte el a 2012-es drafton. RG III-t első évében megválasztották az idény legjobb újonc támadójátékosának. A legutóbbi szezonban viszont egyszer sem lépett pályára, várható volt, hogy a Washington megszabadul tőle. Ian Rapoport NFL-szakértő szerint a Kansas City Chiefs, a Denver Broncos és a Dallas Cowboys érdeklődik az immár szabadügynök RG III iránt.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik