NFL: nagyon aktív Sasok, bajnoki elbocsátások

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.03. 15:15
null
Riley Cooper ötéves szerződést kötött a Sasokkal (Fotók: Action Images)
Igencsak produktív hetet tudhat maga mögött a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Philadelphia Eagles. Jason Peters hosszabbításáról legutóbb már beszámoltunk, nem sokkal később pedig elkapója, Riley Cooper és középső támadófalembere, a center Jason Kelce is új szerződést kapott.

 

A Pro Bowlba beválasztott Nick Foles feltűnésével berobbanó Cooper (835 yarddal és 8 TD-vel zárta az alapszakaszt) 5 év alatt 25 millió dollárt kereshet, a Pro Football Focus rangsorában legjobb centerként záró Jason Kelce pedig 6 éves, 37.5 millió dolláros kontraktus végére kanyarította a nevét.

A sor még ezzel sem ért véget, ugyanis még a múlt héten szintén megszületett a megállapodás az előző szezont súlyos sérülése miatt kihagyó Jeremy Maclinnel. Az első négy szezonjában 3453 yardot és 26 TD-t szerző Maclin a következő idényben akár 6 millió dollárt is kereshet, 3.5 milliót viszont garantáltan meg is kap.

A 2014-es fizetési sapka a 2013-as 123 millióról a hírek szerint végül 133 millióra ugrott, a 2015-ös idényben a hírek szerint 140 millióból gazdálkodhatnak a csapatok, a 2016-osban pedig 150 milliós lesz a tervezet ligaközeli források szerint.

A Cleveland Browns elbocsátotta tackle-gyáros linebackerét, D'Qwell Jacksont, aki az előző szezonban 141 szereléssel a csapat legeredményesebbjeként zárt.

A Seattle Seahawks, ahogyan az várható volt, az idény megnyitása pillanatában kivágta keretéből Sidney Rice elkapót, mellett pedig a szintén borsos fizetésű Red Bryant védőfalembertől is megvált a bajnokcsapat. Az egy szezonnal korábban csúcsra érő Baltimore Ravens szintén szűkített keretén, a fullback Vonta Leach és a belső linebacker Jameel McClain is új csapat után nézhet.

Jimmy Grahammel egyelőre nincs hosszú távú megállapodás
Jimmy Grahammel egyelőre nincs hosszú távú megállapodás

A Hollóknál ugyanakkor egy fontos láncszemet sikerült maradásra bírni, a tight end Dennis Pitta 5 éves, 32 milliós szerződést kötött.

A New England Patriots söprögetőjét, Steve Gregoryt vágta ki, a New Orleans Saints pedig nem exkluzív franchise taget helyezett Jimmy Grahamre, akit így két első körös választási jogért akár meg is kaparinthat egy másik együttes – feltéve persze, hogy az új együttes szerződési ajánlatát nem kívánja tartani a Saints.

A Carolina Panthers is élt a franchise taggel való egyéves röghöz kötéssel Greg Hardy védőfalember esetében, a New York Jets pedig rúgójánál, az előző szezonban 36 mezőnygólkísérletből csupán hármat elrontó Nick Folknál alkalmazta ezt.

A Panthers emellett újraszerződött rúgójával, Graham Ganóval (4 év alatt 12.4 milliót kereshet), a San Diego Chargers hosszú távú egyezséget kötött belső linebackerével, Donald Butlerrel.

A Denver Broncos irányítója, Peyton Manning hétfőn tervezett nyakvizsgálaton vesz részt, hogy ellenőrizzék, a többször is műtött testrész állapotát.

A Chicago Bears egy évvel meghosszabbította 34 éves centere, Roberto Garza szerződését, a veterán támadófalember 1.5 millió dollárt kereshet a 2014-es idényben. Chris Baker, a Washington Redskins védőfalembere viszont a következő 3 szezon során akár 12 milliót is megkaphat az együttesétől.

Az új szezon első fellépése szokás szerint az előszezon 0. hetében a Hall of Fame-mérkőzés lesz, amelyet a Hírességek Csarnokába újonnan beválasztottak beiktatásának hetében rendeznek meg, ezúttal a New York Giants és a Buffalo Bills szereplésével.

Edzőváltások, hosszabbítások, átigazolások, sérülések – minden, ami a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2014-es idénye előtti uborkaszezon során történik egy helyen!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik