NFL: Manning fő „testőre” további öt évig Denverben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.15. 07:30
null
Ryan Clady (jobbra) a Denver támadóegységének egyik alappillére (Fotó: Reuters)
Több mint egyéves huzavonának vetett véget a Denver Broncos, amely végre megállapodott Ryan Clady támadó falemberrel új, ötéves szerződéséről. Az üzletnek Peyton Manning irányító is örül, hiszen legfontosabb „testőréről” van szó, akire továbbra is számíthat.

A 26 éves Clady szerződésének aláírását az utolsó pillanatig halogatták: mivel franchise taget kapott, hétfőig kellett megegyezni vele, különben csak egyéves szerződést kapott volna, és jövő tavasszal szabadügynökké vált volna. Így viszont hosszú távon számolhatnak vele – öt évre 57.5 millió dollárért írt alá.

A játékos aláírását annak ellenére az utolsó napig halogatták, hogy Elvis Dumervillel már pórul járt a klub: a védő ügynöke a szerződéshosszabbítási határidőben rossz számot ütött be a faxgépbe, így kicsúsztak az időből, és Dumervil végül (ügynöke kirúgása után) a bajnok Ravensnél kötött ki.

A 198 centis, 143 kilogrammos Cladyt a 2008-as játékosbörze 12. választottjaként vitte el a Broncos, amelynél a 2009-es, a 2011-es és a 2012-es szezonban is kiérdemelte, hogy a Pro Bowlon szerepeljen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik