NFL: Falcons–Pats 4–1; Cowboys, Giants, Broncos: 3 – álomcsapat

BORBÉLY LÁSZLÓBORBÉLY LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2017.02.04. 06:39
null
Julio Jonesra ebben a szezonban sem volt ellenszer (Fotó: Sporting News)
Már csak egyet kell aludni, és elérkezik a várva várt nap! Magyar idő szerint február 6-án, 0.30-kor veszi kezdetét az Atlanta Falcons és a New England Patriots összecsapása az 51. Super Bowlért. Ezúttal az Év (szubjektív) álomcsapatát állítottuk össze. A csapatok közül a Falcons viszi a prímet, a Patriots viszont csupán egy játékost delegál az együttesbe – ennél a Cowboys, a Giants, a Broncos, a Raiders, a Chiefs és a Rams is többet.

 

MINDEN AZ 51. SUPER BOWL ELŐTT EGY HELYEN!

TÁMADÓK

KÉRDEZZEN AZ NFL MAGYAR SZAKÉRTŐITŐL, FARAGÓ RICHARDTÓL VAGY KOVÁCS SÁNDORTÓL! A TREND FM 94.2 SPORTEXPRESSZ CÍMŰ MŰSORÁNAK SUPER BOWL-FELVEZETŐJÉBEN ELMONDHATJA VÉLEMÉNYÉT, VAGY ÉPP MEGTIPPELHETI A DÖNTŐ VÉGEREDMÉNYÉT!

AZ ADÁSBA VALÓ BEKERÜLÉS RÉSZLETEIRŐL ITT OLVASHAT!

Irányító: Matt Ryan (Falcons)
Futók: Ezekiel Elliott (Cowboys), David Johnson (Cardinals)
Elkapók: Julio Jones (Falcons), Antonio Brown (Steelers)
Tight end: Travis Kelce (Chiefs)

Ryant a szubjektív díjkiosztós anyagunkban már részleteztük, az őserő Elliott újoncként rögvest magasan a legtöbb futott yardot (1631) hozta össze úgy, hogy az utolsó meccsen pihentetés miatt nem is játszott. A termete ellenére félelmetes mozgású Johnson az utolsó fordulóbeli sérüléséig minden meccsen elérte futásokból és elkapásokból a 100 yardot, összesen pedig 2118 yarddal (1239, 879) és 20 touchdownnal (16, 4) zárt.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az 51. Super Bowlt?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A langaléta Jones 14 meccs alatt is 1409 elkapott yardig jutott, a ligában egyedül neki volt 100-as átlag feletti mutatója, mára egyértelműen ő a liga legjobbja, akinek a tartása állandó kettőzést igényel, és még így sem jár sok sikerrel, Brown pedig a legjobban futja meg az elkapóútvonalakat. Tight end poszton Rob Gronkowski sérülése miatt megnyílt a lehetőség a többieknek is, és a blokkolásban egyaránt kiváló Kelce és Greg Olsen közül végül előbbire esett a választás.

Támadófal: Joe Thomas (Browns), Kelechi Osemele (Raiders), Alex Mack (Falcons), Zach Martin (Cowboys), Jack Conklin (Titans)

A támadófalban Joe Thomas évek óta a liga egyik, ha nem a legjobbjának számít a posztján, az újonc Conklin pedig nagyszerűen mutatkozott be a profiknál, óriási lökést adva a Titans támadósorának és futójátékának. Alex Mack nem kevesebbet segített a Falconsnak abban, hogy a futó- és a passzjáték is kiemelkedő szinten működjön, a Dallas és az Oakland falából hárman is joggal pályázhattak volna a bekerülésre, végül ez azonban csak Zach Martinnak és Kelechi Osemelének jött össze.

Aaron Donald minden támadófalat rettegésben tart (Fotó: CBS Sports)
Aaron Donald minden támadófalat rettegésben tart (Fotó: CBS Sports)



VÉDŐK


Irányítósiettetők: Khalil Mack (Raiders), Vic Beasley (Falcons)
Belső védőfalemberek: Damon Harrison (Giants), Aaron Donald (Rams)
Linebeckerek: Von Miller (Broncos), Bobby Wagner (Seahawks), Sean Lee (Cowboys)

Nagy dilemma volt a pass rushereknél, Cam Jordan valamivel kevesebbet tud ezen a téren hozzátenni, a legtöbb sacket (15.5) felmutató Vic Beasley viszont kifejezetten könnyű célpont az ellenfeleknek a futójátékoknál. Mivel viszont a védőfal többi tagja és a linebackerek is kiválóak ezen a téren, így belefér az atlantai szerepeltetése.

Harrison a legjobb nose tackle a ligában, Donaldot szintén bemutattuk már az idény legjobbjait kereső cikkünkben, Miller, Mack pedig évek óta top 3-as a posztján, rettegett irányítósiettetők, akik akkor sem jönnek zavarba, ha feléjük megy a futás vagy a passz. Ez utóbbi két területen Lee is kiváló, csak ritkán egészséges. Most az volt, látszott is, mekkora lökést képes adni a Dallas védelmének. A középső linebackerek között volt még nagy kérdés, a 167 szerelést és 4.5 sacket bemutató Wagner javára az döntött Luke Kuechlyvel szemben, hogy utóbbi csak 10 meccsen tudott részt venni.

Szélső hátvédek: Aqib Talib (Broncos), Dominique Rodgers-Cromartie (Giants) + Chris Harris (Broncos)
Söprögetők: Devin McCourty (Patriots), Landon Collins (Giants)

A denveri passzvédelem meccsenként 185.8 yardot és 69.7-es irányítómutatót engedett, ebben Talibnak és Harrisnek is elévülhetetlen érdemei vannak – utóbbi az egyértelmű passzhelyzeteknél váltaná Harrisont a védelemben. A második legjobb mutatók a kategóriában a Texans 201.6 yardja és a Giants 75.8-as mutatója. Ez utóbbihoz DRC és Collins kiváló teljesítménye kellett, előbbiben pedig Quintin Demps és A. J. Bouye futott kiemelkedő idényt. A Patriotsnál Malcolm Butler és Devin McCourty is kiváló idényt teljesített, de saját posztján előbbi éppen hogy, de lemaradt nálunk.

Hekker akkor sem jön zavarba, ha rúgás helyett passzolnia kell (Fotó: Zimbio)
Hekker akkor sem jön zavarba, ha rúgás helyett passzolnia kell (Fotó: Zimbio)
AZ NSO DÍJAZOTTJAI – SZUBJEKTÍV DÍJKIOSZTÓ
Legértékesebb játékos (MVP): Matt Ryan (Falcons)
Az év támadója: David Johnson (Cardinals)
Az év védője: Aaron Donald (Rams)
Az év újonc támadója: Ezekiel Elliott (Cowboys)
Az év újonc védője: Joey Bosa (Chargers)
Az év visszatérője: Jordy Nelson (Packers)
Az év edzője: Jack Del Rio (Raiders)


Rúgó:
Justin Tucker (Ravens)
Punter: Johnny Hecker (Rams)
Visszahordó: Tyreek Hill (Chiefs)

Hát ez idén elég könnyű feladat volt. A rúgóknál egyopciós volt a verseny, Justin Tuckeré volt az idény legtöbb mezőnygólja (38), 39 rúgásából csak egy maradt ki, a Patriots ellen blokkolták a lövést. Extrapontot nem rontott, és ami a legfigyelemreméltóbb, hogy mind a tíz, legalább 50 yardos rúgása jó volt.

A puntereknél sem volt kérdés: Hekkeré a legjobb nettó átlag a puntok után, magasan a legtöbb, az ellenfél 20-asán belülre küldött rúgás, és emellett még a trükkös játékoknál is bevethető a korábbi irányító.

Az újonc Hillnek egy kezdőrúgás utáni és két punt utáni touchdownja is volt.
NFL 2016, RÁJÁTSZÁS
WILD CARD MÉRKŐZÉSEK (2017. 1. 7–8.)
AFC
Pittsburgh Steelers (3.)–Miami Dolphins (6.) 30–12
Houston Texans (4.)–Oakland Raiders (5.) 27–14
NFC
Seattle Seahawks (3.)–Detroit Lions (6.) 26–6
Green Bay Packers (4.)–New York Giants (5.) 38–13
KONFERENCIA-ELŐDÖNTŐK (2017. 1. 14–16.)
AFC
New England Patriots (1.)–Houston Texans (4.)
34–16
Kansas City Chiefs (2.)–Pittsburgh Steelers (3.)
16–18
NFC
Dallas Cowboys (1.)–Green Bay Packers (4.) 31–34
Atlanta Falcons (2.)–Seattle Seahawks (3.) 36–20
KONFERENCIADÖNTŐK (2017. 1. 22–23.)
AFC
New England Patriots (1.)–Pittsburgh Steelers (3.) 36–17
NFC
Atlanta Falcons (2.)–Green Bay Packers (4.) 44–21
SUPER BOWL 51 (2017. 2. 6.)
Atlanta Falcons (2.)–New England Patriots (1.) 0.30*
*NRG Stadium (Houston, Texas)
A Sport Tv minden mérkőzést élőben közvetít!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik