NFL: a Pittsburgh elveszítette veretlenségét, Owens történelmet írt

Vágólapra másolva!
2010.10.03. 22:53
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 4. fordulójának vasárnap esti mérkőzésein elveszítette veretlenségét a Pittsburgh Steelers: a 2008-as bajnok a Baltimore Ravenstől szenvedett vereséget.

A negyedik fordulóban elszenvedte első vereségét a Pittsburgh Steelers: a 2008-as bajnok hazai pályán 17–14-re kikapott a Baltimore Ravenstől, így ezen sorok írásakor már csak két veretlen csapat van a ligában. (A Kansas City Chiefs biztosan az is marad, ugyanis a héten szabadnapos, míg a Chicago Bears magyar idő szerint hétfő hajnalban lép pályára a New York Giants ellen.)

A Steelersnél hiába remekelt Rashard Mendenhall (a running back 79 yardot és két touchdownt futott), ugyanis a meccs vége előtt 36 másodperccel érkezett T.J. Houshmandzadeh, és 18 yardos TD-elkapásával kialakította a 17–14-es végeredményt.

A Cincinnati Bengals annak ellenére szenvedett 23–20-as vereséget a Cleveland Brownstól, hogy Terrell Owens történelmet írt: a szezon előtt a csapathoz érkező rosszfiú 222 yardot kapott el a meccsen, és ezzel az NFL történetének második legeredményesebb játékosa lett az elkapott yardokat tekintve (már csak a legendás Jerry Rice van előtte e mutatóban).

A Denver Broncos 26–20-ra verte meg a Tennessee Titanst, főleg remek passzjátékának köszönhetően: az irányító Kyle Orton 341 yardot és két touchdownt passzolt, az elkapók közül pedig Eddie Royal (113 yard, 1 TD) és Brandon Lloyd (115 yard) jeleskedett. A Broncos védelme sikeresen hatástalanította a Titans „futószörnyét", Chris Johnsont, aki ezúttal csak 53 yardot futott.

A bajnoki címvédő New Orleans Saints szoros mérkőzésen legyőzte a Carolina Pantherst, nagy részben a sérült Garrett Hartleyt helyettesítő John Carney remek teljesítményének köszönhetően. A veterán rúgójátékos mindhárom mezőnygólkísérletét értékesítette, így Drew Breestől ezúttal az egy passzolt TD is elég volt 275 yard mellett.

Az amerikai szakírók által szinte egyöntetűen a Super Bowlba várt Green Bay Packers szoros meccsen verte meg a továbbra is nyeretlen Detroit Lionst, Aaron Rodgers három különböző játékosnak osztott ki touchdownpasszt.

A New York Jets 38–14-re intézte el a csoportrivális Buffalo Billst, a vendégek futója, LaDainian Tomlinson fénykorát idézte: 133 yardot és két TD-t tett be a közösbe. Mellette a tight end Dustin Keller is villogott, kétszer húzta le a célterületen belül Mark Sanchez passzát.

A szezon előtt az NFC Nyugati csoportjának első helyére várt San Francisco 49ers negyedik mérkőzését is elveszítette, ezúttal az Atlanta Falconstól kapott ki. A St. Louis Rams 20–3-ra intézte el a Seattle Seahawkst, a Kosok újonc irányítója, Sam Bradford 289 yardot és 2 touchdownt passzolt a találkozón.

Összefoglaló cikkünket holnap reggel olvashatják!

NFL
ALAPSZAKASZ, 4. FORDULÓ
Pittsburgh Steelers–Baltimore Ravens 14–17  
Green Bay Packers–Detroit Lions 28–26 
New Orleans Saints–Carolina Panthers 16–14 
Atlanta Falcons–San Francisco 49ers 16–14 
Buffalo Bills–New York Jets 14–38 
Tennessee Titans–Denver Broncos 20–26
St. Louis Rams–Seattle Seahawks 20–3 
Cleveland Browns–Cincinnati Bengals 23–20
KÉSŐBB  
Jacksonville Jaguars–Indianapolis Colts   
Oakland Raiders–Houston Texans   
San Diego Chargers–Arizona Cardinals   
Philadelphia Eagles–Washington Redskins   
New York Giants–Chicago Bears
HÉTFŐ ESTI MÉRKŐZÉS  
Miami Dolphins–New England Patriots
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik