Bajnokot vertek Seattle-ben Romóék, Brady ismét tündökölt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.12. 23:16
null
Okkal örülhetnek a dallasiak, a bajnok otthonában is diadalmaskodtak (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 6. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a Patriots megverte a rivális Billst, ezzel átvette a vezetést a csoportjában. A Bengals döntetlent játszott a Panthersszel, az 1/1-esek csatáját a Titans nyerte. A Denver tovább menetel, a Ravens 38–0-s kezdéssel küldte padlóra a Buccaneerst. A címvédő Seattle otthon kapott ki az ötödik sikerét arató Dallastól, a San Diego pedig a végén fordított a nyeretlen Oakland otthonában.

 

A VASÁRNAP ESTI RANGADÓN

Az irányító Nick Foles annak ellenére sikerre vezette a hazai pályán játszó Philadelphia Eaglest a New York Giants elleni csoportrangadón, hogy volt két eladott labdája. Amellett ugyanis 248 passzolt yard, köztük két passzolt TD fűződött a nevéhez. Az Eagles futójátéka is hibátlannak tűnt, LeSean McCoy összesen 149 yardig jutott, ezzel idei legjobb formáját nyújtva.

A másik oldalon Eli Manning hozta lassan szokásossá váló formáját, és csak 151 yardot „kapart” össze. További aggodalomra ad okot, hogy a Giants valószínűleg hosszú időre elveszítette egyik legjobbját, Victor Cruzt, aki a jobb térdét fájlalta egy esés után, majd kórházba is kellett szállítani a pályáról.

Az Eagels végül a 27–0-s végeredményt már a harmadik játékrészben beállította az indiszpontáltan játszó New York-iakkal szemben.

 

A 22 ÓRA UTÁN KEZDŐDŐ MÉRKŐZÉSEKEN

Második vereségét szenvedte el idén a címvédő Seattle Seahawks, ezúttal ráadásul hazai pályán maradtak alul a Halászsasok, Russell Wilson draftolása óta csupán másodszor. A hazai irányítónak nem ment a játék, 28 átadásból 14 sikeres passzig, 126 yardig és egy meccset lezáró interceptionig jutott, míg dallasi oldalon Tony Romo (250, 2 TD) és a liga idei legjobb futójának számító DeMarco Murray (115 yard, TD) is hozta eddigi nagyszerű játékát.

Igazi hullámvasutazást mutattak be amúgy a csapatok, Steven Hauschka közeli mezőnygólja után Mike Morgan egy blokkolt puntot visszahordva juttatta 10–0-s vezetéshez a Seattle-t, a Dallas azonban a két tight end, Gavin Escobar és Jason Witten hatpontosának és Dan Bailey pontos rúgásainak köszönhetően 17–0-s sorozattal fordított (10–17).

A nagyszünet után ismét villant a hazai speciális csapatrész, a Dallas 14 yardosán visszaszerzett labdát Wilson vitte be végül a vendégek célterületére. Hauschka újabb közeli rúgásával már ismét a házigazda vezetett (20–17), előnnyel azonban így sem fordult az utolsó negyedre, miután Bailey 56(!) yardról is eredményesnek bizonyult (20–20).

Az utolsó negyedben Hauschka távoli rúgása után úgy tűnt, a címvédő lerendezi a mérkőzést, 3. és 20-ra azonban Romo passzát fantasztikusan kapta el Terrance Williams (2 elkapás, 70 yard), Murray 15 yardos futásával pedig fordított a Cowboys (23–27).

Wilson 4. és 6-ra pontatlanul passzolt a következő támadássorozatban, a kedvező helyzetet pedig mezőnygóllal büntette a texasi csapat (23–30), a Seattle újabb visszakapaszkodási kísérletét pedig az irányító interceptionje zárta le, Rolando McClain csípte el a passzt.

A szezont négy vereséggel kezdő, edzőváltáson áteső Oakland Raiders a vártnál sokkal jobban megnehezítette a 4–1-gyel rajtoló San Diego Chargers életét, és a négy TD-t passzoló újonc Derek Carr vezérletével még hat perccel a vége előtt is vezetett 28–21-re. Philip Riversék (313 yard, 3 TD) egy mezőnygóllal szépítettek, majd két perccel a vége előtt a 101 yardig jutó Branden Oliver futásával fordított (28–31), a végén pedig a védelem megszerezte Carr átadását. A hazaiak részéről ki kell emelni a négy elkapásból 121 yardot és két TD-t szerző Andre Holmest, a vendégeknél pedig Malcom Floyd jutott 100 yard fölé (103, TD).

A liga talán két legjobb elkapóduójával rendelkező csapat csapott össze az Atlanta Falcons–Chicago Bears meccsen, ezt a különpárharcot, és végül a meccset is, pedig fölényesen a Medvék nyerték meg. Alshon Jeffery (136) és Brandon Marshall (113) is 100 yard fölé jutott, mellettük Matt Forté 80 futott és 77 elkapott yardja, valamint két TD-je is kiemelendő, Julio Jones (68) és Roddy White (40) viszont összesen alig lépték át a három számjegyű határt (13–27).

A Washingtont irányító Kirk Cousins hiába jutott 354 yardig, és második hatpontos átadásával hiába kapaszkodott a Redskins 23–20-ra az Arizona Cardinals otthonában, az utolsó támadás során Rashad Johnson második interceptionjét jegyezte ellene, visszahordott TD-jével pedig 30–23-ra nyertek a hazaiak. A Rézbőrűeknél DeSean Jackson három elkapásból is összehozott 115 yardot és egy TD-t, a Pintyeknél Larry Fitzgerald 98 yardot és egy hatpontos tett a közösbe.

Brandon Tate (labdával) látványos TD.t szerzett a ritkaságszámba menő döntetlent hozó Cincinnati–Carolina meccsen 
(Fotó: Reuters)
Brandon Tate (labdával) látványos TD.t szerzett a ritkaságszámba menő döntetlent hozó Cincinnati–Carolina meccsen (Fotó: Reuters)

 

Tennessee Titans–Jacksonville Jaguars

Két nagyon rossz formában lévő csapat találkozott egymással az AFC déli csoportjából. A mérkőzést a Jaguars kezdte jobban, egy remek támadósorozat végén Storm Johnson futott egyyardos TD-t. (7–0)
Egy perccel a félidő vége előtt fordított a Titans, Jackie Battle futott szintén egyyardos touchdownt. (10–7)

A második játékrész elején az újonc futó, Bishop Sankey a hátára kapta a Titanst, de a remek támadás végén így is csupán mezőnygólra futotta. (13–7) Bortles ezután parádés támadást vezetett, de a befejezésnél hiba csúszott a gépezetbe, így idén már hetedik labdáját adta el az újonc irányító.
A Tennessee rúgója, Ryan Succop 42 yardról volt eredményes a negyedik negyed elején, amivel 16–7-re, két labdabirtoklásnyira növelte a Titans előnyét.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2014-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Blake Bortles az utolsó percben remek sorozatot vezényelt, melynek végén Clay Harbornak passzolt húszyardos TD-t, a jutalompont után pedig 16–14-re feljött a Jaguars, ráadásul az onside kick is sikerült, így a Jaxnek mezőnygól-távolságig kellett eljutnia 40 másodperc alatt. Josh Scoobee 55 yardról rúghatta végül a mezőnygól-kísérletet, ám azt blokkolták, így maradt a 16–14 a Titansnek.

Buffalo Bills–New England Patriots

Rendkívül fontos találkozót vívott egymással a Bills és a Patriots, mivel a győztes a csoportjában is átvehette a vezetést. Az első negyed a védelmekről szólt, nem is született pont. A másodikban viszont Tom Brady egyyardos TD-passzt dobott a tight end Tim Wrightnak, megszerezve ezzel a vezetést a Patriotsnak.(7–0)

Néhány perccel nagyszünet előtt megvillant a Bills irányítója, Kyle Orton is. Robert Woodsnak adott hétyardos touchdownpasszt, amivel 7–7-re módosult az eredmény.

Villanás után viszont jött a hiba, egy elvesztett labda után a Patriots mezőnygóllal megszerezte a vezetést, később Stephen Gostkowski az utolsó pillanatokban még egy mezőnygólt értékesített. (13–7)

A második félidőt is a New England kezdte jobban, Tom Brady Brian Tymsnek adott 43 yardos touchdownpasszt. (20–7)

Nem adta fel a meccset a Bills, az ellentámadást Fred Jackson egyyardos futott TD-jével zárták. (20–14)

A negyedik negyedben ismét Tom Brady következett, 18 yardos passzát Brandon LaFell húzta le a Bills végzónájában. (30–14)

Kyle Orton Chris Hogannek passzolt nyolcyardos touchdownt, majd a kétpontos kísérlet is sikerült, ezzel 30–22-re feljöttek a Bölények.

A végére maradt a feketeleves, Tom Brady (361 yard, 4 TD) ismét megtalálta Brandon LaFellt, aki 56 yardos TD-jével bebiztosította a Patriots győzelmét. (37–22). A győzelem fontos áldozatokkal járt ugyanakkor, könnyen lehet, hogy Jerod Mayo és Stevan Ridley szezonja is véget ért.

New York Jets–Denver Broncos

A nagyon jó formában lévő Broncos a New York Jetshez látogatott. A találkozót meglepetésre az esélytelennek vélt Jets kezdte jobban, Geno Smith kétyardos TD-t passzolt újonc tight endjének, Jace Amaronak. (7–3)

A meccs innentől kezdve viszont a Denverről szólt. Peyton Manning először Demaryius Thomast találta meg egyyardos TD-passzával, majd Julius Thomas kapott el 22 yardos touchdownt. (17–7)

A harmadik negyedben ismét Julius Thomas kapott el TD-t, 4 yardos pontszerzésével már 24–7-es vezetésének örülhetett a Broncos.

A negyedik negyedben Geno Smith dobott kétyardos TD-passzt Eric Deckernek. (24–14)

A Jets a végén még az egyenlítésért is támadhatott, de ez nem sikerült, Geno Smith ráadásul eladta a labdát, amit a cornerback Aqib Talib vissza is hordott a Jets végzónájába, így a Broncos ismét nyert, ezúttal 31–17-re múlta felül ellenfelét.

A Cleveland hatalmas meglepetésre kiütötte a Steelerst. 31–3-as győzelmével megmutatta, hogy idén még a rájátszás sem lehetetlen elvárás.

A Baltimore 48–17-re kiütötte a Buccaneerst. Joe Flacco alig 16 perc alatt öt TD-passzt osztott ki, a Ravens ráadásul már 38–0-ra is vezetett.

A Detroit gond nélkül lépett át a rivális Minnesotán. A Vikings újonc irányítója, Teddy Bridgewater háromszor adta el a labdát. A vége 17–3 a Lionsnak.

A Packers szinte már elvesztette, majd az utolsó pillanatokban végül mégis megnyerte a Dolphins elleni mérkőzést. Aaron Rodgers három másodperccel a találkozó vége előtt dobta a győztes TD-t. A Green Bay 27–24-re nyert.

Hatalmas csatát hozott a BengalsPanthers rangadó! Graham Gano az utolsó másodpercekben berúgta azt a mezőnygólt, amivel a Panthers 34–31-nél kiharcolta a hosszabbítást. A ráadást a Bengals kezdte, mezőnygólig el is jutottak. A Panthers válaszolhatott, de Cam Newtonék is csak mezőnygólig jutottak el, 37–37. Két perce maradt a Bengalsnak, amit ki is használtak. Mezőnygólig elmasíroztak, amit viszont kihagytak, így 37–37-es döntetlen született.


NFL
6. FORDULÓ
2014.10.10 2.25 Houston Texans–Indianapolis Colts 28–33
2014.10.12 19.00 Buffalo Bills–New England Patriots 22–37
2014.10.12 19.00 Cincinnati Bengals–Carolina Panthers 37–37 – h. u.
2014.10.12 19.00 Cleveland Browns–Pittsburgh Steelers 31–10
2014.10.12 19.00 Tennessee Titans–Jacksonville Jaguars 16–14
2014.10.12 19.00 Miami Dolphins–Green Bay Packers 24–27
2014.10.12 19.00 Minnesota Vikings–Detroit Lions 3–17
2014.10.12 19.00 New York Jets–Denver Broncos 17–31
2014.10.12 19.00 Tampa Bay Buccaneers–Baltimore Ravens 17–48
2014.10.1222.05Atlanta Falcons–Chicago Bears13–27
2014.10.12 22.05 Oakland Raiders–San Diego Chargers 28–31
2014.10.12 22.25 Arizona Cardinals–Washington Redskins 30–20
2014.10.12 22.25 Seattle Seahawks–Dallas Cowboys 23–30
2014.10.13 2.30 Philadelphia Eagles–New York Giants 27–0
2014.10.14 2.30 St. Louis Rams–San Francisco 49ers
Szabadnapos. Kansas City Chiefs, New Orleans Saints

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik