Amerikai futball: magyar játékos az NCAA-ben

HORVÁTH RÓBERT (BOWL.HU)HORVÁTH RÓBERT (BOWL.HU)
Vágólapra másolva!
2013.08.02. 14:16
null
Tóth Csaba (jobbra) ezentúl amerikai ellenfelek ellen is megmutathatja, mire képes (Fotó: Bratincsák Péter)
Érezhetően tágul a világ amerikai futballban is, a középiskolai szint után immár az egyetemi szint sem elérhetetlen hazánkfia számára.


A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu
A Budapest Hurricanes fiatal elkapója, Tóth Csaba a harmadosztályú (Division 2-es) Henderson State Reddies csapatában folytatja pályafutását, és kezdi meg újoncként egyetemi tanulmányait. Az 1993-as születésű, rendkívül jó méretekkel megáldott, 194 cm magas WR egy évnyi rutinnal vág bele az amerikai kalandba az EasyGo to USA rendszernek köszönhetően.

Tóth a korábban a Notre Dame-n atletizáló Molnár Balázs alapította cég segítségével került kapcsolatba több száz egyetemi futballedzővel, és a pozitív visszajelzések közül esett végül a választásra a Reddiesre. Kezdésként walk-onként, tehát ösztöndíj nélkül csatlakozik a kerethez, fő célja tehát az lehet, hogy a 36 kiosztható scholarship egyikét megszerezze, addig iskoláztatását javarészt önmagának kell finanszíroznia.

A Henderson State University az Arkansas állambeli Arkdelphia városában található, hallgatói látszáma közel 3500 fő. Sportcsapatai elnevezése Reddies (Pirosak), a Great American Conference-ben szerepelnek, futballstadionjuk a 9000 férőhelyes Carpenter-Haygood Stadium.

2012-ben az idahói Gooding középiskolában játszott a támadófalember Kovács Ádám.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik