RB Leipzig: megegyeztek Nagelsmann utódjával – sajtóhír

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.04.28. 11:49
null
Egybehangzó sajtóhírek szerint Jesse Marsch veszi át az RB Leipzig irányítását (Fotó: AFP)
Egybehangzó német sajtóhírek szerint megszületett a megállapodás, a jelenleg az osztrák Red Bull Salzburgot irányító Jesse Marsch lesz a nyáron a Bayern Münchenhez távozó Julian Nagelsmann utódja a német élvonalbeli RB Leipzignél.

 

Mint arról beszámoltunk,a Bayern kedden hivatalosan is bejelentette, hogy a nyáron távozóHansi FlickhelyétJulian Nagelsmannveszi át a müncheni kispadon.

Ami a lipcseieket illeti, a hírek szerint az amerikaiJesse Marscha legesélyesebb a megüresedett edzői posztra, így Szoboszlai Dominik ismét együtt dolgozhat korábbi trénerével. A szakember korábban segédedzőként már dolgozott a Leipzignél, 2019 óta pedig az osztrák testvérklubot, a Red Bull Salzburgot irányítja.

A Bild beszámolója szerint Oliver Glasner (Wolfsburg) és Matarazzo Pellegrino (Stuttgart) is képben volt, ám a lipcsei csapat vezetőinek választása végül a 47 éves amerikai szakemberre esett. A Kicker szerint Marsch a Tottenhamnek és az Eintracht Frankfurtnak is nemet mondott, és a lipcsei csapat kispadját választotta.

Marsch Szoboszlai mellett még két magyar válogatott labdarúgóval, Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal dolgozhat majd együtt a Leipzignél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik