Németország: a BL-ben szereplő 4 csapat 20 milliót ad a Bundesligának

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.03.26. 13:42
null
A német BL-klubok szép gesztust tettek riválisaiknak (Fotó: AFP)
A négy német klub, amely szerepel(t) a Bajnokok Ligája mostani kiírásában, úgy döntött, húszmillió eurós alapot hoz létre a Bundesliga első és másodosztályú csapatainak számára – jelentette be a Bayern München, a Bayer Leverkusen, a Borussia Dortmund és az RB Leipzig.

 

A négy érintett klub közleményben jelezte, a közösen létrehozott alap felhasználásáról a Német Labdarúgó-szövetség dönt.

„Ezzel szeretnénk jelezni, együtt vagyunk minden Bundesliga-klubbal. Ezekben a nehéz időkben az erősebbeknek segíteniük kell a gyengébbeknek. Valamint szeretnénk megmutatni, hogy a futballban összetartunk”
– mondta Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság vezérigazgatója.

A négy együttes közül a Bayern, a Dortmund és a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató Leipzig bejutott a BL egyenes kieséses szakaszába. A Leverkusen harmadik lett csoportjában, így az Európa-ligába került át, amelyben kiejtette a Portót, a legjobb tizenhat között pedig 3–1-re nyert a Rangers vendégeként, mielőtt a koronavírus miatt felfüggesztették a sorozatot.

A lipcseiek a nyolc között vannak a BL-ben, mivel kettős győzelemmel búcsúztatták a tavalyi döntős Tottenhamet. A BVB számára a nyolcaddöntő jelentette a végállomást, mert a Paris Saint-Germain jobbnak bizonyult nála. A Bayern még nem játszotta le a Chelsea elleni hazai visszavágóját. Londonban a bajorok simán, 3–0-ra nyertek.

FC Bayern München on Twitter

Karl-Heinz #Rummenigge: "Ein Zeichen der Solidarität zu allen Klubs." Der #FCBayern und die anderen drei deutschen Champions-League-Teilnehmer @BVB, @DieRotenBullen und @bayer04fussball stellen der @Bundesliga_DE und der zweiten #Bundesliga 20 Millionen Euro zur Verfügung.



RB Leipzig (from) on Twitter

Solidaritätsaktion der #UCL-Teilnehmer @FCBayern, @BVB, #RBLeipzig und @bayer04fussball Oliver #Mintzlaff: „In der Krise müssen die Vereine an einem Strang ziehen. Wir wollen den Erhalt der @Bundesliga_DE gewährleisten und solidarisch unterstützen."https://t.co/PzyunsRciU



Bayer 04 Leverkusen on Twitter

#Bayer04 beteiligt sich gemeinsam mit dem @FCBayern, dem @BVB und @DieRotenBullen an einem Solidarfonds in Höhe von 20 Millionen Euro. Weitere Infoshttps://t.co/5jEKzZlUgL



Borussia Dortmund on Twitter

Gemeinsam mit den drei anderen deutschen @ChampionsLeague-Teilnehmern hat sich der #BVB im Rahmen einer Solidaritätsaktion auf eine finanzielle Unterstützung von Klubs der 1. und 2. @Bundesliga_DE geeinigt. Zur Meldung https://t.co/t6lRZRuMRj



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik