Német Kupa: Sallaiék hosszabbításban értékesített büntetővel ejtették ki a Bayernt

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.04. 22:44
null
Idegenben ejtette ki a Freiburg a Bayern Münchent a Német Kupából (Fotó: Getty Images)
Hiába játszott nagy mezőnyfölényben a házigazda Bayern München, a Freiburg Dayot Upamecano góljára gyorsan válaszolt, majd a 94. percben a Jamal Musiala kezezése miatt megítélt büntetővel a vendégek fordítottak és 2–1-es győzelmükkel kiejtették Thomas Tuchel együttesét a labdarúgó Német Kupából, bejutva ezzel a sorozat elődöntőjébe.

Csak egy helyen változtatott a Dortmund ellen 4–2-re megnyert Der Klassikerhez képest a Bayern München kezdőcsapatán a múlt héten kinevezett Thomas Tuchel a Freiburg elleni Német Kupa-negyeddöntőben, hiszen a védelem bal oldalán Alphonso Davies helyett ezúttal Joao Cancelo kapott lehetőséget, míg a vendégeknél Christian Streich vezetőedző Sallai Rolandot nem jelölte a kezdőbe.

Azzal, hogy pályára lépett, Thomas Müller lett minden idők legtöbb Német Kupa-mérkőzésen játszó Bayern-labdarúgója, megelőzve Sepp Maiert, hiszen a 33 éves támadónak a Freiburg elleni volt a 64. meccse a sorozatban.

A rekordgyőztes bajorok hazai környezetben esélyeshez méltóan kezdtek, a Freiburg pedig a félpályát is ritkán lépte át. A hazaiak futószalagon gyártották a helyzeteket, s a 19. percben Joshua Kimmich szögletére a hosszún tökéletes ütemben érkezve Dayot Upamecano bólintott a kapuba. 1–0



A hátrány után viszont aktivizálták magukat a vendégek, s előbb Michael Gregoritsch fejesét kellett védenie Yann Sommernek, majd két perccel később Nicolas Höfler távoli bombájánál már a svájci kapus is tehetetlen volt. 1–1



A Freiburg egyenlítése után ismét a Bayern támadott többet, de a számos helyzet dacára a szünetig nem tudtak ismét előnybe kerülni Thomas Müllerék.

A játék a második félidőben is nyílt maradt, több Bayern-helyzettel, Benjamin Pavard például a 62. percben kapufáig jutott, a Freiburgba pedig a 68. percben beállt Sallai Roland.

A bajorok hiába támadtak folyamatosan, a 92. percben Jamal Musiala kezezése után a játékvezető büntetőt ítélt a Freiburgnak, melyet Lucas Höler higgadtan értékesített, elődöntőbe juttatva a Freiburgot.

NÉMET KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Bayern München–SC Freiburg 1–2
(Upamecano 19., ill. Höfler 27., Höler 90+4. – 11-esből)

KORÁBBAN
Eintracht Frankfurt–Union Berlin 2–0
(Kolo Muani 11., 13.)

SZERDÁN JÁTSSZÁK
18.00:
Nürnberg (II.)–VfB Stuttgart (Tv: Sport2)
20.45: RB Leipzig–Borussia Dortmund (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!
Az elődöntő párosításait április 9-én sorsolják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik