Német Kupa: gólzápor Brémában, tizenkettőt gurított a Bayern

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.08.25. 22:23
null
Eric Maxim Choupo-Moting (jobbra) egymaga négy gólt rámolt be az ellenfél kapujába (Fotó: AFP)
A Bayern München 12–0-ra nyert az ötödik ligás Bremer SV ellen a Német Kupa első fordulójában.

 

A Bayern München összeállítása: Ulreich – B. Sarr, Süle (C. Richards, a szünetben), Nianzou, O. Richards – Kimmich (Cuisance, a szünetben), Tolisso – L. Sané (Booth, 68.), T. Müller (Tillman, a szünetben), Musiala (Gnabry, 61.) – Choupo-Moting

A Német Kupa első fordulójának záró mérkőzésére a Werder Bremen otthonául szolgáló Weserstadionban került sor. A többi meccset már lejátszották az augusztus 7–8-i hétvégén, erre a találkozóra azért csak most került sor, mert az eredetileg kijelölt időpontban az ötödosztályú kiscsapat játékosai karanténban voltak. Julian Nagelsmann, a Bayern München vezetőedzője jól tudta, hogy több sztárját is pihenteti, a Bremer SV legyőzése ugyanis tartalékos összetételben is kötelező feladat.

De ekkora különbségre talán még ő maga sem számított.

A bajorok az 5–0-s első félidő után – 1997 óta most először szereztek öt gólt hazai kupameccs első félidejében – 12–0-s győzelmet arattak úgy, hogy az utolsó négy góljukat már emberelőnyben szerezték. Eric Maxim Choupo-Moting egymaga mesternégyest ért el, Jamal Musiala duplázott, és betalált Leroy Sané is, aki hétfői hírek szerint egyáltalán nem biztos, hogy tagja lesz a német válogatott szeptemberi vb-selejtezőire készülő keretének. Hansi Flick és Nagelsmann legutóbbi telefonbeszélgetése alkalmával a Bayern trénere állítólag nem sok jót mesélt róla és a formájáról a szövetségi kapitánynak.

Visszatérve a Bayern szinte már történelmi jelentőségű sikerére: a müncheni sztárgárda a Bundesligába jutása (1965) óta a második legnagyobb különbségű győzelmét könyvelte el minden tétmérkőzést figyelembe véve. (A rekord továbbra is a DJK Waldberg felett aratott 16–1-es siker 1997-ből.)

A második forduló sorsolását egyelőre nem készítették el.

NÉMET KUPA
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Bremer SV (V.)–Bayern München 0–12
(Choupo-Moting 8., 28., 35., 82., Musiala 16., 49., Warm 27. – öngól, Tillman 47., L. Sané 65., Cuisance 80., B. Sarr 86., Tolisso 88.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik