Német Kupa: Érzelmekből nem volt hiány, az biztos – Willi Orbán

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2021.05.02. 12:20
null
Willi Orbánék hektikus meccsen jutottak be a kupadöntőbe (Fotó: Imago)
Mint beszámoltunk róla, a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt a kezdőcsapatba jelölő, a szeméremcsont-gyulladásból lábadozó Szoboszlai Dominikot továbbra is nélkülöző RB Leipzig toronymagas esélyesként várta a Werder Bremen elleni Német Kupa-elődöntőt, ám csak a kétszer tizenöt perces ráadás utolsó minutumában szerezte meg a győztes gólt. A magyar válogatott védő lapunknak elmondta, az idény végén távozó Julian Nagelsmann miatt is szerettek volna bejutni a fináléba.

„Elég hektikus meccset játszottunk, érzelmekből nem volt hiány, az biztos – mondta lapunknak a találkozó másnapján a százhúsz percet pályán töltő Willi Orbán. – A Werder a kiesés ellen küzd a bajnokságban, a kupadöntővel talán megmenthette volna az idényét, emiatt nagyon agresszívan futballozott. Mi sem most játszottunk életünk formájában, de irányítottuk a meccset. Mivel nem nagyon engedtünk helyzetet az ellenfélnek, a hosszabbításban szerzett gól után megnyugodtunk, nem éreztem az erőt a Werderben, az ajándékba kapott góllal mégis egyenlített. Azok nem voltak könnyű pillanatok, de sokat számított, hogy mindvégig türelmesek maradtunk, és tartottuk magunkat az előzetesen megbeszélt taktikához.

Mivel a kétszer tizenöt perces hosszabbítás utolsó percében szereztük a győztes gólt, mondhatjuk, szerencsések is voltunk, ugyanakkor a meccs képe alapján megérdemelten jutottunk a döntőbe. Hogy eszembe jutott-e a tizenegyespárbaj? A hosszabbítás második tizenöt percében egyszer bevillant, ugyanakkor végig azt éreztem, benne van a gól a játékunkban. Az ellenfél egyre jobban elfáradt, mi pedig olyan friss játékosokat küldtünk pályára, akik képesek eldönteni az ilyen meccseket – és ezt bizonyították is.”

Bár a találkozó előtt a Bundesliga második helyén álló lipcsei együttes számított esélyesnek, nyugodt körülményekről nem beszélhettünk a meccset megelőző napokban. Az egyesület csütörtökön jelentette be, hogy az utóbbi két idény sikerkovácsa, Julian Nagelsmann a következő idénytől a Bayern Münchent irányítja, utódja pedig az RB Salzburg jelenlegi vezetőedzője, az amerikai Jesse Marsch lesz.

„Profi labdarúgók vagyunk, ugyanakkor emberek is, vagyis az érzelmeket nem lehet teljesen kizárni – folytatta a 28 esztendős középső védő. –  Az ilyen helyzetekben mindenkit foglalkoztat a jövő, ám a kezdő sípszót követően már csak a meccsel foglalkoztunk. Julian Nagelsmann miatt is szerettünk volna bejutni a döntőbe, az érkezése óta rengeteget fejlődtünk. Elég csak annyit említeni, hogy az előző idényben a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutottunk, most pedig az egyesület történetének első trófeáját szerezhetjük meg. Kupadöntőt nem mindennap játszik az ember, úgyhogy a motivációval aligha lesz gond. Nyerni akarok – a klubért, az edzőnkért, a szurkolóinkért és magamért.”

A lipcseiek öröme a lefújás után (Fotó: AFP)
A lipcseiek öröme a lefújás után (Fotó: AFP)

A Leipzig 2019-ben már bejutott a Német Kupa döntőjébe, akkor a Bayern München 3–0-ra nyert ellene.

„Az ilyen meccseket az apró részletek döntik el, a Bayern elleni finálé legnagyobb tanulsága az volt, hogy a helyzeteket kíméletlenül ki kell használni. Akkor hiába alakítottunk ki ziccereket, egyiket sem tudtuk értékesíteni, ezzel szemben a müncheniek nem hibáztak. Emellett akkor tapasztaltuk meg először, mennyire más a döntő hangulata, mint a bajnokiké. Most sajnos nem lesz különbség, a berlini finálét zárt kapuk mögött rendezik, de bízom benne, ezúttal a trófeával hagyjuk el az Olimpiai Stadiont.”

NÉMET KUPA, ELŐDÖNTŐ
Bremen–Leipzig 1–2 (0–0, 0–0, 1–1) – hosszabbítás után
G:
Bittencourt (105+1.), ill. Hvang Hi Csan (93.), Forsberg (120+1.)
Leipzig: a kaput védő GULÁCSI PÉTER sárga lapot kapott, WILLI ORBÁN végig játszott, SZOBOSZLAI DOMINIK sérült

Dortmund–Kiel (II.) 5–0 (5–0)
G:
Reyna (16., 23.), Reus (26.), Th. Hazard (32.), Bellingham (42.)

A győztes továbbjutott. A Leipzig–Dortmund döntőt május 13–án Berlinben rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik