Német Kupa: „Egészen különleges” – Orbán a címvédésről

Vágólapra másolva!
2023.06.04. 10:49
null
Willi Orbán a trófeával (Fotó: AFP)
Willi Orbán, az RB Leipzig csapatkapitánya szerint különleges tettet hajtottak végre azzal, hogy szombaton este megvédték címüket a labdarúgó Német Kupában.


„Ha egyszer megnyered a sorozatot, az szép. Ha aztán meg is tudod védeni a címedet, az valami egészen különleges. Ez mutatja a csapat mentalitását és minőségét”
– fogalmazott Willi Orbán a mintegy ezer meghívottal tartott szombat esti, berlini buli előtt.

A Szoboszlai Dominikkal és Orbánnal felálló, de a sérüléséből felépülőben lévő Gulácsi Pétert ezúttal is nélkülöző lipcsei gárda az Eintracht Frankfurttal csapott össze az Olimpiai Stadionban rendezett fináléban és 2–0-ra nyert. A második gólt Szoboszlai lőtte, ezzel Détári Lajos után a második magyar lett, aki Német Kupa-döntőben eredményes tudott lenni.

A tervek szerint vasárnap 13 órától Lipcsében folytatódik az ünneplés, az együttest fogadja Burkhard Jung főpolgármester, majd a játékosok egy nyitott tetejű járművel a stadionba hajtanak, ott rendezik a végső partit.

NÉMET KUPA
DÖNTŐ
RB Leipzig–Eintracht Frankfurt 2–0 (0–0)
Berlin,
Olimpiai Stadion,74 667néző.Vezette:Siebert
Lipcse:
Blaswich – Henrichs, Klostermann, Orbán, Halstenberg – Laimer, Haidara (Schlager, 78.), Szoboszlai (Kampl 90+1.), Olmo – Werner (Poulsen, 61.), Nkunku.Vezetőedző:Marco Rose
Frankfurt:
Trapp – Tuta, Haszebe, Ndicka – Buta (Dina Ebimbe 87.), Rode (Lindström, 70.), Sow, Max (Lenz, 78.) – Kamada (Borré, 78.), Götze – Kolo Muani.Vezetőedző:Oliver Glasner
Gólszerző:
Nkunku (71.), Szoboszlai (85.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik