SZ. N. T., K. B. (BERLIN) 2016.10.05 00:55 Frissítve: 2016.10.05 01:19

Megtisztelő felkérés! Magyar edzőt hívott segítségül Dárdai Pál

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) második helyen álló Hertha BSC magyar vezetőedzője, Dárdai Pál tovább keresi annak a lehetőségét, hogyan tudná fejleszteni csapatát. Ennek érdekében Berlinbe hívott egy futsalszakembert, Kis Jánost, aki a szerda és a csütörtök délelőtti edzést tartja meg az együttesnek.

 

Dárdai Pál tovább újít, ráadásul mindehhez magyar segítséget kér (Fotó: AFP)

Kis János és Dárdai Pál korábban is folytatott már szakmai egyeztetést egymással, nem véletlen, hogy a berliniek vezetőedzője futsalos elemeket vetett be az előző szezon során. Erről a Nemzeti Sport Online-on már áprilisban beszámoltunk, majd bemutattuk azt is, hogyan segíthetné a magyar labdarúgást a futsal.

A két szakember közös munkájának az eredménye az lett, hogy Kis János szerdán és csütörtökön Hertha-szerelésbe bújik, és a két délelőtti edzésen futsalos elemeket beépítve tart edzést a Bundesliga második helyén álló gárdának.

Dárdai Pál és Kis János

Dárdai Pál tehát nem elégszik meg azzal, hogy csapata ebben a szezonban is kiugróan jól teljesít, tovább keresi azt, hogyan tudná fejleszteni együttesének játékát.

Kis János ötszörös magyar bajnok futsaledző, akinek több könyve is megjelent a témában. Keze alól ismert játékosok sora került be a futsalválogatottba. 

A Nemzeti Sport Online Berlinben figyelemmel kíséri a következő két nap eseményeit, hamarosan bővebb beszámolóval jelentkezünk az edzésekről, és megszólaltatjuk a két szakembert, illetve az edzéseken szintén közreműködő kapusedzőt, Petry Zsoltot is!

2022.01.22 15:15:21

Német labdarúgás BABJÁK BENCE

Menedzsere szerint Schäfer András a téli klubváltásnál nyugodtabb körülmények között ismerkedhet új csapatával.

2022.01.19 17:18:26

Német labdarúgás R. P.

A Hansának több lehetősége is volt, hogy hosszabbításra mentse a meccset, de a végén érkezett Dani Olmo.

2022.01.15 12:45:26

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Mégpedig idegenben, tavaly április óta győztek újra otthonuktól távol a Bundesligában a lipcseiek.

2022.01.13 00:24:32

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK, 2022. Raiola nem üzletel a bajorokkal, Coman marad, de mi lesz Zakariával és Ginterrel?

2022.01.08 14:47:19

Német labdarúgás K. T. I.

Gulácsi Péterék a három pontnak köszönhetően megelőzték a Mainzot és pillanatnyilag a nyolcadik helyen állnak a tabellán.