Hertha: rekordösszegért érkezett csatár Lipcséből – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.01. 16:03
null
Rekordösszegért igazolt a Hertha (Fotó: AFP)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha BSC hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Davie Selkét a rivális RB Leipzigtől. A 22 éves középcsatár hosszú távú megállapodást kötött, azt azonban nem hozták nyilvánosságra, hogy pontosan mennyi időre írt alá.

 

Michael Preetz, a Hertha sportigazgatója már a kedd esti taggyűlésén beharangozta, hogy Mathew Leckie után hamarosan újabb igazolást jelent be a klub. Nos, nem is tétovázott sokáig a berlini alakulat: csütörtök délután szerződtették Davie Selkét a Gulácsi Pétert is soraiban tudó RB Leipzigtől. Az átigazolási díjat a két egyesület közös megegyezése alapján nem hozták nyilvánosságra, a Kicker azonban tudni véli: bónuszokkal együtt 10 millió eurót utal a Hertha a lipcseieknek, ami klubrekord.

A Herthánál a 27-es mezszámot kapó Selke a nemrég véget érő szezonban 21 Bundesliga-meccsen négyszer volt eredményes az ezüstérmes RB Leipzigben. A német utánpótlás-válogatottak mindegyikében pályára lépett, illetve ott volt a riói olimpián, amelyen öt meccsen két gólt szerzett.

A nyári átigazolási időszakban még így is pluszos a Hertha, John Anthony Brooksért ugyanis 20 millió eurót fizetett a Wolfsburg. A hírek szerint napokon belül újabb igazolást jelenthet be a Berlin: Karim Rekik lehet a következő szerzemény.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik