Hertha: Lassan úgy néznek ki együtt a játékosaim, mint egy csapat – Dárdai

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.07.21. 17:52
null
„Ezt nevezik csapatszellemnek” (Fotó: AFP)
Az új idényt kiesőként a 2. Bundesligában kezdő Hertha BSC vezetőedzője, Dárdai Pál már alig várja, hogy végre tétmérkőzések szabadítsanak fel benne adrenalint – derült ki a klub YouTube-csatornáján megjelent sajtóbeszélgetésből.

 

A csapat reakcióképességének felgyorsítását nevezte meg egyik fontos fejlesztendő területként Dárdai Pál. A Hertha vezetőedzője szerint a nyári felkészülési időszakban egyértelműen javult a kék-fehérek játéka, amelynek keretét még erősíteni kell – a szakember elmondása szerint elsősorban a középpályán.

„Mindig azokkal dolgozom, akik a rendelkezésemre állnak” – jelentette ki Dárdai arra utalva, nem szól bele a klub igazolásaiba és igyekszik az adott keretből a lehető legjobbat kihozni.

A klublegenda elárulta, az új csapatkapitány kilétéről csak akkor döntenek majd a játékosai, ha már összeállt a keret.

A Herthából a városi rivális Unionhoz távozó Lucas Tousart kapcsán Dárdai Pál udvariasan nyilatkozott.

„Ez a kérdés nem hozzám tartozik. A tisztelet nagyon fontos érték, el kell fogadnom, hogy ez történt. Elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk” – jelentette ki.

Dárdai nem kívánta megjósolni, hogyan kezdi csapata az új idényt a véleménye szerint magas színvonalat képviselő másodosztályban.

„Ma csak egy dolgot tudok mondani. A fiúkban megvan a minőség. Lassan úgy néznek ki együtt, mint egy csapat. A keret harmincadik játékosa is úgy mozog, mint aki a harmadik legfontosabb. Ezt nevezik csapatszellemnek” – lelkendezett a Hertha vezetőedzője, aki már nagyon vár arra, hogy az edzőmeccsek után végre tétmérkőzéseken irányítsa együttesét.

„Boldog leszek, ha végre elkezdődik az idény. Szükségem van arra, hogy végre egy igazi tétmeccs adjon adrenalint.”

A Hertha július 29-én a Düsseldorf otthonában játssza az első bajnokiját a német 2. Bundesliga 2023–2024-es idényében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik