nemzetisport.hu 2017.10.10 19:10 Frissítve: 2017.10.10 20:29

Hertha: „Két évig még el kell viselnie” – Dárdai megint kritizált

Dárdai Pál, a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzője ismét az együttes egyik nagy ígéretét, a már 21 éves Sinan Kurtot kritizálta. A magyar szakember szerint a Bundesligában való helytálláshoz kevés, ha valaki tehetséges, mentálisan is felkészültnek kell lennie.

 

A Bayern Münchennél két évet eltöltő Kurt tavaly januárban került a Herthához, ám egyelőre nem tudta bebizonyítani, hogy a bajorok 18 esztendős korában miért fizettek érte hárommillió eurót: az előző szezonban csak három tétmérkőzésen lépett pályára a berliniek első csapatában, míg ebben az idényben eddig egyszer sem.

 DÁRDAI NEM ELŐSZÖR BÍRÁLTA KURTOT
Végig papucsban flangált – Dárdai beszólt Kurtnak
Dárdai újra kritizálta a Bayerntől jött tehetséget
„Nem tetszik, hogy mindig noszogatni kell”

„Nagyszerű srác, de túlsúlyosan tért vissza a nyári szabadságáról. Nem minden idők legnagyobb ígérete, de tehetséges játékos, neki van a legjobb bal lába a csapatban. Ehhez a sporthoz viszont a mentális felkészülés is hozzátartozik. Az akadémiánkon van egy mondás: »A tehetséget magaddal hozod, de a gondolkodásod határozza meg a jövődet« – kezdte Dárdai, aki nem nevezte Kurtot az Európa-liga csoportkörére. – Nagyon rosszulesett neki. Két év még hátravan a szerződéséből, muszáj lesz elviselnie Dárdai ördögöt.”

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya félelmét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a jövőben kevesebb kivételes képességű labdarúgó kerül majd ki az akadémiákról: „Ahhoz, hogy futballista legyél, nem elég, ha az U7-estől egészen az U12-es korosztályig csak hetente hármat edzel. Berlinben az U15-ös együttesben rengeteg egylábas játékost látok: vagy a bal lába az erős, vagy a jobb. De a Bundesligában ezzel nem fogod megváltani a világot.”

2021.01.17 14:50:19

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sallai Rolandék nem felemelt kézzel érkeztek a müncheni hóesésbe, de egy góllal jobbak voltak a bajorok.

2021.01.16 13:18:51

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Örülhet a Bayern München, a lipcseiek csak döntetlent játszottak a jó formában lévő Wolfsburg otthonában.

2021.01.14 12:07:48

Német labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Nem is annyira a Kiel elleni kupakudarc, inkább a hónapok óta romló mutatók aggaszthatják a münchenieket.

2021.01.12 21:08:12

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Amikor a Schalke elleni 0:4-gyel hivatalosan is véget ért a Tasmania kalandja, Linken mester így összegzett: »Olyanok voltunk, mint az a magasugró, aki addig legfeljebb százhetven centit ugrott, aztán pedig a biztos kétméteres ugrókkal kellett párbajoznia«.