Hertha: Covic távozik, Klinsmann az új vezetőedző – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.27. 11:08
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha BSC hivatalos honlapján közölte: távozik Ante Covic vezetőedző, a helyét az idény végéig Jürgen Klinsmann veszi át.

A vasárnapi, augsburgi 0–4 után a Bild azt írta: mélyül a válság Berlinben, a nyáron kinevezett Ante Covic alatt inog a kispad, és elképzelhető, hogy már a Dortmund elleni szombati bajnoki előtt menesztik a horvát trénert. Nos, a német lap értesülései igaznak bizonyultak: a Hertha szerdán hivatalos honlapján közölte, hogy Covic már nem a csapat vezetőedzője. Az idény végéig Jürgen Klinsmann veszi át az irányítást.mélyül a válság Berlinben, a nyáron kinevezett Ante Covic alatt inog a kispad, és elképzelhető, hogy már a Dortmund elleni szombati bajnoki előtt menesztik a horvát trénert. Nos, a német lap értesülései igaznak bizonyultak: a Hertha szerdán hivatalos honlapján közölte, hogy Covic már nem a csapat vezetőedzője. Az idény végéig Jürgen Klinsmann veszi át az irányítást.

A játékosként világ- és Európa-bajnok Klinsmann a német és az amerikai válogatott szövetségi kapitányaként, a kettő között rövid ideig a Bayern München vezetőedzőjeként dolgozott. 2016 óta nem edzősködik, és bár a közelmúltban hírbe hozták az ecuadori válogatottal, a dél-amerikaiakkal nem született megegyezés. Nem úgy a Herthával, melynek kispadjára 2020 nyaráig ül le.

„Rendkívül nehéz döntést hoztunk, mivel Ante több mint húsz éve szolgálja a Herthát. Vezetőedzői feladatait nagy lelkesedéssel, szakértelemmel és aprólékossággal látta el a nyár óta. Sajnáljuk, hogy így alakult, ugyanakkor szeretnénk köszönetet mondani neki az elkötelezettségéért, és beszélgetünk vele a jövőbeli együttműködés lehetőségeiről” – idézi a Hertha honlapja Michael Preetz sportigazgatót.

A Hertha pillanatnyilag a még éppen bennmaradást jelentő 15. helyen áll a Bundesliga-tabellán. Klinsmann szombaton (15.30) a Borussia Dortmund elleni hazai bajnokin debütálhat a kispadon.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik