Hertha: mélyül a válság, ki ugrik be – Dárdai, Klinsmann?

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.11.25. 11:42
null
Jürgen Klinsmann és Joachim Löw szövetségi kapitány a németek legutóbbi Eb-selejtezője után (Fotó: AFP)
Sorozatban a negyedik vereségét szenvedte el a Hertha BSC a német labdarúgó-bajnokság élvonalában (Bundesliga), ezért aztán a német médiában erősödnek a találgatások Ante Covic vezetőedző esetleges leváltásáról, utódlásáról.

 

A vasárnapi, augsburgi 0–4 után a Bild azt írja: mélyül a válság Berlinben, a nyáron kinevezett Ante Covic alatt inog a kispad, és elképzelhető, hogy már a Dortmund elleni szombati bajnoki előtt menesztik a horvát trénert.

A német lap kevéssé tartja valószínűnek, hogy a csapatot egyszer már az élvonalban tartó Dárdai Pált kérnék fel Covic utódlására, az viszont elképzelhető – írják –, hogy a klub felügyelőbizottságába nemrégiben bekerülő Jürgen Klinsmann átmenetileg kézbe veszi a csapat irányítását, és közben kapcsolatai révén segít az új vezetőedző megtalálásában.

A játékosként világ- és Európa-bajnok Klinsmann a német és az amerikai válogatott szövetségi kapitányaként, a kettő között rövid ideig a Bayern München vezetőedzőjeként dolgozott. 2016 óta nem edzősködik, és bár a közelmúltban hírbe hozták az ecuadori válogatottal, a dél-amerikaiakkal nem született megegyezés.

Mint ismert, a Hertha kispadjáról a tavaszi szezon végén felálló Dárdai Pál továbbra is a berlini klub alkalmazásában állt, és a közelmúltban szó volt arról, hogy az 1. FC Köln edzője lesz – a kölniek végül mást kértek fel a feladatra.

A Hertha pillanatnyilag a még éppen bennmaradást jelentő 15. helyen áll a Bundesliga-tabellán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik