I. M. 2020.05.07 14:29 Frissítve: 2020.05.07 15:24

Hertha: bejelentette a klub Dárdai Pál visszatérését

Igaznak bizonyultak a Kicker magazin értesülései: Dárdai Pál egyéves szünet után visszatér a Herthához, és az U16-os csapat edzője, valamint utánpótlás-koordinátor lesz – jelentette be a berlini klub hivatalos honlapján.

Dárdai Pál a Hertha U16-os csapatának edzője lesz (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Dárdai Pál áprilisban a Nemzeti Sportnak adott interjúban már említette, hogy visszatér a Hertha BSC utánpótlásába, majd a Kicker magazin szerdán beszámolt róla, hogy az U16-os csapat edzője lesz, emellett a fiatalabb korosztályok átmenetéért lesz felelős a felsőbb évfolyamokba. A berlini klub csütörtökön hivatalos honlapján is megerősítette a hírt, a 44 éves magyar szakember egy év szünet után újra munkába áll július elsejétől.

„Ahogy tavaly nyáron megállapodtunk, Pál visszatér az akadémiánkra. Nagyon örülünk neki. Szabadsága alatt más kluboktól is megkeresték. Az, hogy ő továbbra is ragaszkodik a nálunk élő szerződéséhez, mutatja, milyen hűséges a Hertha BSC-hez. Mint általában, az egyeztetések hamar lezajlottak vele. Csapatunk, különösen az akadémia, sokat profitálhat az ő edzői tudásából” – idézi a Hertha közleménye Michael Preetz sportigazgatót.

„Nagyon örültem neki, hogy kaptam egy év pihenőt a klubtól, jót tett nekem ez az időszak. Átértékeltem néhány dolgot, és mindenekelőtt feltöltődtem – a Bundesligában töltött négy és fél év nagyon kimerítő volt. Nagyon várom a nyarat, és hogy újra elkezdhessek dolgozni az utánpótlásban. Mindig hangsúlyoztam, hogy szeretek fiatal tehetségekkel együtt dolgozni. Ösztönözni a fiatal tehetségeket, útravalót adni nekik – ez fontos dolog a labdarúgásban. Mivel igazi herthás vagyok, nem volt kérdés, hogy részt veszek én is a részleges fizetéscsökkentésben” – mondta a Hertha honlapjának Dárdai Pál a kinevezése kapcsán.


2021.06.07 17:55:43

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

„A támadóharmadban bárhol bevethető, mindig meglepi a védőket váratlan megoldásaival.”

2021.05.27 23:34:16

Német labdarúgás BABJÁK BENCE

NS-VÉLEMÉNY. El is érkeztünk a Dárdai-jelenség kulcsához.

2021.05.25 23:33:11

Német labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nálunk nem a szakmai vonulat, hanem az eredmények döntöttek búcsúról, érkezésről.

2021.05.22 15:18:45

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A félidőben még a tartalékos berliniek vezettek, de végül vereséggel zárta az idényt Dárdai Pál csapata.

2021.05.22 15:03:31

Német labdarúgás K. T. I.

A Bayern Münchenhez távozó Julian Nagelsmann idegenbeli vereséggel búcsúzott el a lipcsei csapat kispadjától.