V. J. 2022.07.30 16:09 Frissítve: 2022.07.30 16:37

BVB: rosszindulatú a daganat, Hallernek kemoterápiára van szüksége

A nyáron a holland Ajaxból a német Borussia Dortmundhoz szerződő Sébastien Haller rossz hírt kapott: a heréjében diagnosztizált daganat rosszindulatú, emiatt kemoterápia alá kell vetnie magát – közölte klubja a hivatalos honlapján.

A kezelés miatt Hallert hónapokig nélkülözni fogja a Dortmund (Fotó: AFP)

 

„Sébastien most a lehető legjobb kezelést kapja. A esélye a gyógyulásra jelentős. Sok erőt és kitartást kívánunk neki és családjának, és sokat gondolunk rá ebben a nehéz időszakban” – mondta el a BVB honlapján Sebastian Kehl, a klub sportigazgatója.

„A média és a szurkolók megértését kérjük, hogy sem ma, sem a következő hónapokban nem adunk ki semmilyen egészségügyi adatot Sébastien Haller kezelésével kapcsolatban az említett információkon túl” – szögezte le a klub közleménye.

A 15-szörös elefántcsontparti válogatott csatárt a BVB idén nyáron 31 millió euróért vásárolta meg az Ajaxtól. A daganatot a Dortmund edzőtáborában diagnosztizálták.

2022.08.13 23:40:58

Német labdarúgás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A tradíció ugyanis a földkerekség összes pénzéért is megvásárolhatatlan. Mert az maga az idő, a generációk által és alatt felhalmozott tudás, tapasztalat, mentális és morális erő. A szinte minden téren hanyatló Európa e nyilvánvaló tényt hagyta figyelmen kívül, amikor az önfelszámolás, az önfeladás útjára lépett. A futball még kivétel, a sporton belül is.

2022.08.13 23:40:58

Német labdarúgás KISS ANTAL

ALAPVONAL. Anno a keleti blokk egyik nevesincs együttese, az Union Berlin útját Európába lehet meseszerűnek nevezni, de tudjuk, hogy azok a mesék a legszebbek, amelyek igazak. (...) Jómagam talán Schäfer Andrást irigylem a legjobban a külföldön kenyeret kereső labdarúgóink közül, mert ő a két lábbal földön járók igazi közösségének focimennyországában szerepelhet.

2022.08.13 14:30:54

Német labdarúgás R. P.

Kétszer szerzett vezetést a lipcsei csapat, de a vendégek szerencsés góllal pontot mentettek.

2022.08.10 22:13:05

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Egyre kevesebben merik vállalni adott esetben sarkos – de saját! – véleményüket, inkább belevágnak a biztonsági játékba, az »idegenben jó az iksz« hülyeségébe, és csak olyasmit hajlandók mondani, amiből nem lehet bajuk.

2022.08.08 18:21:45

Német labdarúgás H. Á.

Fordulóról fordulóra a német bajnokság teljes programja, eredmények, állás.